Κόκκινος: Η «ωραιοπάθεια» της Περιφερειακής Αρχής βλάπτει σοβαρά το Νότιο Αιγαίο

Για απουσία μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2021 κάνει λόγο ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”, Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Λογιστικός ο Προϋπολογισμός της Π.Ν.Α. – Απουσία  μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της  για το 2021.Η «ωραιοπαθεια»  της Περιφερειακής Αρχής βλάπτει σοβαρά το Νότιο Αιγαίο !

Λογιστικό  και τυπικό είναι το Σχέδιο Προϋπολογισμού της  Π.Ν.Α. που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και εγκρίθηκε» κατα πλειοψηφία » στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου (22.12.20).

Την ίδια τύχη είχε και το Τεχνικό Πρόγραμμα που παρουσίασε για το 2021 .

Δυστυχώς για τα νησιά μας δεν περιέχει  μεγάλα αναπτυξιακά έργα  που θα ικανοποιήσουν  τις ανάγκες της αειφόρου ανάπτυξης τους  και τις δίκαιες προσδοκίες των πολιτών .

Έργα και βελτιωτικές δράσεις στις ήδη υπάρχουσες οδοποιίες και αθλητικές  εγκαταστάσεις  είναι το «αυτονόητο» και…. «εθιμικά» συντηρούνται….

Είναι μεγάλες οι ανάγκες για νέα έργα με όραμα, σχέδιο  και προοπτική  και  -δυστυχώς- απουσιάζουν από τον κ.Χατζημάρκο και τους συνεργάτες τους που λειτουργούν «διαχειριστικά» και …….με όρους «πρωταθλητισμού «μόνο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα!!!

Είναι θλιβερό να καυχάται ο κ.Χατζημάρκος  για το «φράγμα Γαδουρα» , που άλλοι δούλεψαν αθόρυβα ως το 2014  για να φτάσει στο σημείο … να το εγκαινίασει  όταν έγινε Περιφερειάρχης  ή «τη γέφυρα Μακκαρη » που γνώριζε εγγράφως πολύ νωρίτερα  την επικινδυνότητα της και …όταν κατέρρευσε …. ανατέθηκε  με…. 2% μόνο(!)  έκπτωση σε εργολαβία με «επείγουσες διαδικασίες»!

Δυστυχώς μεγάλα έργα -όπως η» νέα γέφυρα Κρεμαστής»  στη Ρόδο-  θα είναι στη …..λίστα αναμονής , τα υδατοδρόμια  θα αναμένουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες  αλλά….  ο κ.Χατζημάρκος, τα στελέχη του και οι πολλοί και καλοπληρωμένοι  σύμβουλοι του θα πηγαίνουν «το Νότιο Αιγαίο μπροστά (;) » με φλύαρες συνεντεύξεις ,πολλές φωτογραφήσεις , αλαζονικά  Δελτία Τύπου, και ….ύβρεις, αποκλεισμούς,  ειρωνείες  για  όσους έχουν αλλη άποψη,κρίση ,πρόταση και δεν ταυτίζονται με τον αυταρχισμό και την πολιτική τους «ωραιοπάθεια» !

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

για τον Περιφερειακή παράταξη «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

 

 

 
Σχολιάστε