OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Φυτεύτηκαν 365 δένδρα στο λόφο του Αράπη, από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την ονομασία #Υμηττός365 που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης των πολιτών και τις 365 μέρες του χρόνου.

Προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας και με αφορμή την έναρξη της νέας φυτευτικής περιόδου, οι εργασίες δενδροφύτευσης πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο συνεργείο του ΣΠΑΥ, σε συνεργασία με κάθε Δήμο.

Η αρχή του δεύτερου κύκλου αναδασώσεων έγινε τη Δευτέρα από τον Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα από τον Λόφο του Αράπη, αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τις προηγούμενες χρονιές.

Στο σημείο της αναδάσωσης, από νωρίς το πρωί μαζί με το επιτελείο του ΣΠΑΥ, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κωνσταντίνος Αγγέλης, ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, Σταύρος Σαλαγιάννης, ο υπάλληλος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: “Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια σπουδαία πρωτοβουλία. Δενδροφυτεύσαμε 365 δέντρα στην περιοχή του λόφου του Αράπη, που συνορεύει με την συνοικία της Φρυγίας. Ευχαριστώ θερμά τον ΣΠΑΥ, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας. Η δεντροφύτευση αυτή ήρθε να αντικαταστήσει το πράσινο που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016. Με τέτοιες ενέργειες όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον”.

Οι εργασίες δενδροφύτευσης στον Λόφο του Αράπη συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα στα διοικητικά όρια του Δήμου Καισαριανής φυτεύοντας επιπλέον άλλα 365 δέντρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δήμος Βύρωνα και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή συγκεντρώνουν ρούχα για τους πρόσφυγες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Δήμος Βύρωνα: Άλλαξε η μορφή της Λεωφόρου Καρέα και του Πάρκου Καραολή και Δημητρίου

Δήμος Βύρωνα: Σε εξέλιξη ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice