Επέκταση και βελτίωση των Μονοπατητικών Διαδρομών του Δήμου Μυτιλήνης

Ο Δήμος Μυτιλήνης, μέσω της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, κατέθεσε πρόταση, με το παραπάνω Θέμα, για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Leader Β. Αιγαίου (στην ΕΤΑΛ), με τίτλο: «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών περιοχών), προϋπολογισμού 258.000 ευρώ, τηρώντας απόλυτα το ύψος του ορίου που έθεσε ο διαχειριστής του Προγράμματος.

Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην επέκταση και τη βελτίωση (καθαρισμός μονοπατιών επί των διαδρομών, σήμανση σε διασταυρώσεις, πινακίδες πληροφόρησης στις εισόδους της διαδρομής και στα σημεία ενδιαφέροντος, τοπικές επεμβάσεις σε κάθε μελετώμενη διαδρομή) των παρακάτω μονοπατητικών διαδρομών στις Δ.Ε. του Δήμου Μυτιλήνης, συνολικής παρέμβασης, περίπου 36 χιλιομέτρων:

1) Αγία Μαρίνα – Ροκάνη – Πρόβασμα – Παναγία Αμαλής – Τσεκούρια – Πηγές Κρατήγου – Μύλοι – Ροκάνη – Αγία Μαρίνα.
2) Πηγή – Παναγιούδα – Παλιοχώρι – Ρέμα Ταύρου – Οροπέδιο Ταύρου – Άγιος Χαράλαμπος – Παναγιούδα – Κώμη – Πηγή.
3) Παραλία Θερμής – Προϊστορικός Οικισμός – Πύργοι Θερμής – Παναγία Τρουλωτή – Λουτρόπολη Θερμής – Παραλία.
4) Αγιάσος (Σταυρί) – Πατωμένη – Καρίνη – Νυχτάντα – Ασώματος – Λιάκα – Αγιάσος (Σταυρί).

Στην παρούσα μελέτη ενυπάρχει και η διαδρομή στο δίκτυο των περιπατητικών διαδρομών:
5) Μελίντα – Αναρριχητικό Πάρκο Παναγιάς Κρυφτής – Παναγιά Κρυφτή.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι με την παρούσα πραγματοποιείται η πρώτη προσπάθεια στο νησί της Λέσβου για την οργανωμένη ανάπτυξη αναρριχητικού πάρκου με τη διάνοιξη 15 διαδρομών (προστίθενται στις 10 υφιστάμενες διαδρομές από ιδιώτες) και την χαρτογραφική αποτύπωση τους.

Επίσης, η διαδρομή της Αμαλής συνδέεται με την πρώτη ποδηλατική διαδρομή ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο νησί, αγωνιστικού επιπέδου.

Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι να καταστεί το νησί προορισμός περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού και να προβληθεί η μοναδικότητα της φύσης που συνδυάζει με αρμονία το βουνό και τη θάλασσα, το θαυμάσιο περιβάλλον της ενδοχώρας, τα πλούσια δάση, τους υδροβιότοπους, τα παραδοσιακά χωριά, τα ιδιαίτερα δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσκεψη του Δημάρχου Μυτιλήνης στην Ευρειακή

Δήμος Μυτιλήνης: Αναβάθμιση Κτηρίου Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε Τοπικό Κέντρο Πληροφόρησης

Δήμος Μυτιλήνης: Υποδομές για την Προστασία του Περιβάλλοντος

 
Σχολιάστε