Δράσεις του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. για τα άτομα της τρίτης ηλικίας

Η πανδημία του κορονοϊού Cοvid-19 και τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προς αποφυγή μετάδοσης του ιού, έχουν δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, η οποία επηρεάζει τον τρόπο ζωής και τον ψυχισμό, προκαλώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), πραγματοποιούν δράσεις, ώστε να ανοίξουν ένα παράθυρο ελπίδας, στήριξης και διασφάλισης της υγείας σε άτομα της τρίτης ηλικίας και συγκεκριμένα:
1. Τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα άνω των 60 ετών, την οποία έχει δωρεάν αναλάβει η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου φ και η οποία αποτελείται από έμπειρους επιστήμονες ψυχικής υγείας. Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου φ, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6981901769, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 09:00 έως 16:00.
2. Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., σε συνεργασία με το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, θα πραγματοποιούν εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας για έλεγχο οστεοπόρωσης, σε όσα μέλη των Κ.Α.Π.Η. επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμαρχος Χαλκιδέων: «Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης είναι ζωτικής σημασίας»

Παράδοση των 150 tablets από τον Δήμο Χαλκιδέων στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ν. Ευβοίας

Ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση πολιτών Δήμου Χαλκιδέων
Σχολιάστε