OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σερρών: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Αρνητικά τα τεστ τόσο για τους ωφελούμενους της Δομής, όσο και για το προσωπικό

Μετά από απόφαση της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κι Εντεταλμένης Συμβούλου Εθελοντισμού και Νεολαίας κ. Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κλήθηκε να μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. Σερρών και να προχωρήσει σε Rapid Test στους ωφελούμενους της Δομής καθώς και στο προσωπικό. Να σημειωθεί ότι το προσωπικό εξετάζεται κάθε εβδομάδα προκειμένου η απασχόληση στη Δομή να αποκλείει το ενδεχόμενο πιθανού έστω και ασυμπτωματικού κρούσματος. Το σύνολο των αποτελεσμάτων των τεστ που διενεργήθηκαν την περασμένη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020 ήταν αρνητικά.

Γεγονός που αποδεικνύει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου της πανδημίας του Covid – 19  τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες ατομικής και συλλογικής υγιεινής, ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο η υγεία των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και συνεχίζει τις απολυμάνσεις στους χώρους της Δομής, ενώ το προσωπικό τηρεί τους κανόνες υγιεινής, φορά μάσκα συνεχώς, κρατά τις αποστάσεις ασφαλείας, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μετά από κάθε δραστηριότητα, το προσωπικό, φροντίζει να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής, καθαριότητας  των χώρων και των επιφανειών, σε τακτά διαστήματα καθώς και σε κάθε αλλαγή ομάδας εργασίας για την προστασία της ευαίσθητης ομάδας των συμπολιτών μας (ΑμεΑ) που φοιτούν στο ΚΔΑΠ.

Επίσης τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών και του προσωπικού τόσο εντός του κτιρίου, όσο και κατά τη μεταφορά τους με ειδικό λεωφορείο από και προς τη Δομή. Προς την κατεύθυνση αυτή, η διεύθυνση προχώρησε και στη σύσταση όσο το δυνατόν μικρότερων και σταθερών τμημάτων.

Τέλος να τονισθεί ότι ο γιατρός εργασίας της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και παρακολουθεί τους εργαζομένους και τους ωφελούμενους όλων των δομών για την πρόληψη, αλλά και τη μη εξάπλωση της πανδημίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Σερρών: Τρόφιμα σε ακόμη 80 οικογένειες που επλήγησαν από τον κορονοϊό

Δωρεά δύο ΜΕΘ COVID και εξοπλισμού εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Σερρών από τον Δήμο αντί της «Πολιτείας των Ευχών»

Δήμος Σερρών: Πώς θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά την Τρίτη (1/12)

 

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice