Δήμος Παύλου Μελά: Στήριξη σε μαθητές και τις οικογένειές τους με προμήθεια laptop και tablet για τηλεκπαίδευση

Ο Δήμος Παύλου Μελά προσφέρει την έμπρακτη στήριξή του σε μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, με την προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet), συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο και στο μέτρο που του αναλογεί στο έργο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19,  ανεστάλη η δια ζώσης διδασκαλία στη φυσική τάξη και προκρίθηκε η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα σχολεία.

Πιστοί λοιπόν στην πεποίθηση ότι κανένας μαθητής δεν πρέπει να αποκλείεται από τη μόρφωση επειδή ανήκει σε οικονομικά αδύναμη οικογένεια και θέλοντας να ενισχύσουν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια σε όλη τη χώρα, η Αντιδημαρχία Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές συνεργάστηκαν με απόλυτη διακριτικότητα με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων ώστε οι φορητοί υπολογιστές και ο υπόλοιπος εξοπλισμός  να φτάσουν στα σωστά χέρια.

Με την άμεση κινητοποίηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, της πρωτοβάθμιας Επαμεινώνδα Σέγκουλη και της δευτεροβάθμιας Ανέστη Λαζαρίδη και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού, τις συσκευές έχουν ήδη παραλάβει αδύναμες οικονομικά ή πολυμελείς οικογένειες, ώστε όλοι οι μαθητές να ανταπεξέλθουν ισότιμα στις απαιτήσεις της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι οι συσκευές παραμένουν στην ιδιοκτησία των σχολείων και θα επιστραφούν μετά το τέλος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαριστεί την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλή συνεργασία που συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown και αναφέρει τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που κοντά σε εμάς τους ενήλικες προσπαθούν και τα παιδιά μας να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα, η ηλεκτρονική μάθηση προσφέρει λύσεις καθώς συνεχίζεται η εκπαίδευση με ασφάλεια. Δυστυχώς στην εποχή που αξιοποιούμε την τεχνολογία στις καθημερινές δραστηριότητές μας, κάποιοι μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση γιατί δεν διαθέτουν την απαραίτητη συσκευή ή δεν έχει η οικογένειά τους σύνδεση με το διαδίκτυο. Έχοντας την εμπειρία του πρώτου κύματος της πανδημίας, η Δημοτική μας Αρχή μερίμνησε έγκαιρα για την καταγραφή των αναγκών του μαθητικού μας δυναμικού, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων μας και διαθέσαμε χρηματικό ποσό για να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής του Δήμου Παύλου Μελά από τη δημόσια δωρεά εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, καθώς ακολουθεί μια απαιτητική συνέχεια, που είναι βέβαιο ότι θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρονικός Οδηγός Υγείας από τον Δήμο Παύλου Μελά

Δήμος Παύλου Μελά: Ηλεκτρονική Βάση Δημοτών για αναζήτηση εργασίας και συνέργειες με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία» από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά
Σχολιάστε