Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Τριπλασιάσμός πόρων για την επιχορήγηση των σχολείων της πόλης

Με ένα ποσό που αγγίζει τις 430.000 ευρώ ενισχύσει αυτή την περίοδο τα σχολεία της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με τα χρήματα αυτά θα γίνουν εργασίες συντήρησης, επισκευές και παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολικά κτίρια, κυρίως όμως θα αγοραστούν υλικά και εξοπλισμός για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με την επανέναρξη της λειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων, όποτε και εάν αυτή αποφασιστεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι στο παραπάνω ποσό μόνο ένα μικρό μέρος αποτελεί την τακτική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, η οποία έρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη δημοτική αρχή να ενισχύσει το εν λόγω κονδύλι με 200.000 ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης από ίδιους πόρους.

«Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Ξέρουμε όμως πως, όποτε και εάν αυτό αποφασιστεί να γίνει, εμείς οφείλουμε να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Για αυτό και με χρήματα από το δημοτικό ταμείο ενισχύουμε – ουσιαστικά τριπλασιάζουμε – την επιχορήγηση των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για να παρέχουμε αυτά που χρειάζονται οι σχολικές μονάδες της πόλης μας, για να είναι προετοιμασμένα να υποδεχθούν και πάλι τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με ασφάλεια για την υγεία τους», το σχόλιο του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δωρεάν τάμπλετ από τον Δήμο στα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής

Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε τις απαιτούμενες αίθουσες για την κάλυψη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Σχολιάστε