Δήμος Ιωαννιτών: Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα

Η τελική πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, που αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό βήμα ώστε ο σχεδιασμός να μετατραπεί σε έργο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο και την ομάδα έργου.

Βασικός πυρήνας της πρότασης είναι η αξιοποίηση του πάρκου σε όλη την έκτασή του, με την ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων συμβατών με το φυσικό περιβάλλον, αθλητικών χώρων, κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κήπων, παιδικών χαρών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το κεντρικό κτίριο θα αξιοποιηθεί ως εστιατόριο- καφέ χωρίς πρόσθετες κατασκευές.

Σύμφωνα με την αρχική κοστολόγηση ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων υπολογίζεται στα πέντε εκατομμύρια.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στις δηλώσεις του τόνισε ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο και η δημοτική αρχή συνεπής στις δεσμεύσεις της προχώρησε στην τελική πρόταση ανάπλασης.

Αναγνωρίζοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η εκτέλεση των έργων, τόνισε ότι ο Δήμος ήδη έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του χώρου και με μόνιμη παρουσία συνεργείων θα φροντίζει ώστε το πάρκο να είναι επισκέψιμο για τους πολίτες.

«Ελπίζουμε ότι και οι πολίτες από την πλευρά τους θα υιοθετήσουν το πάρκο και μαζί μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης θα φροντίζουμε ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος τόνισε ότι «το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί τον πνεύμονα για την πόλη των Ιωαννίνων και οφείλουμε τον χώρο αυτό να τον αναβαθμίσουμε, να τον αναδείξουμε και να τον αποδώσουμε στους πολίτες.

Με αυτό τον στόχο ξεκίνησε η επεξεργασία της πρότασης για την ανάπλαση. Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και κατατέθηκαν αρκετές κι ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μελετήθηκαν και ορισμένες ενσωματώθηκαν στο τελικό σχέδιο που παρουσιάζουμε σήμερα.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η διαχειριστική μελέτη η οποία ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη για έγκριση ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί το χρηματοδοτικό μοντέλο για την έναρξη του έργου».
Σχολιάστε