Δήμος Δ. Λέσβου: Στεφάνι στη Μνήμη των πεσόντων της Μάχης του Κλαπάδου

Σε μία λιτή Τελετή λόγω των γνωστών αναγκαίων περιορισμών, τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων στη σημερινή, της 8ης Δεκέμβρη, επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου. Παρουσία των Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομου, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο του «Τυρρανιδίου», με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, την Αντιδήμαρχο Ζαχαρούλα Ιαωκείμ και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλλονής Δημήτρη Χαλκιώτη να καταθέτουν στεφάνι στη στήλη των πεσόντων.

Η 8η Δεκέμβρη είναι η ημέρα όπου αποχώρησε οριστικά ο τουρκικός στρατός το 1912 από το νησί και διεκδίκηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι η καθιέρωσή της ως την επίσημη Ημέρα της Απελευθέρωσης του Νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

«Εκείνοι έκαναν το καθήκον τους, χρέος μας να το θυμόμαστε και να φυλάσσουμε αυτό το αγαθό που εκείνοι μας πρόσφεραν με την θυσία τους. Εύχομαι του χρόνου έχοντας βγει οριστικά από την περιπέτεια που βρισκόμαστε, να γιορτάσουμε με τη λαμπρότητα που απαιτεί η περίσταση την Επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου», δήλωσε για την Ημέρα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Δ. Λέσβου: Δημόσια Πρόσκληση για την Ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Άγρα

Ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου των κοινοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου
Σχολιάστε