OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Δ. Λέσβου: Δημόσια Πρόσκληση για την Ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, κάνει πράξη την πρωτοβουλία που πήρε προ ολίγων μηνών, θέτοντας τις βάσεις προκειμένου να ιδρύσει Κοινωνικό Φροντιστήριο, απευθύνοντας σχετική Δημόσια Πρόσκληση.

Στόχος της δημοτικής αρχής και βασική αρχή του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου -ειδικά από την έναρξη της πανδημίας που άλλαξε δραματικά τη ζωή όλων- ήταν και είναι η ενίσχυση του πλέγματος κοινωνικής προστασίας, ει δυνατόν σε περισσότερους τομείς και εν προκειμένω η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι στην κατεύθυνση της ισότητας στην παρεχόμενη παιδεία.

Σύμφωνα τώρα με την από 20/10/2020 εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Νεότητας και Εθελοντισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ,  «δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες ως προς το κόστος της προετοιμασίας των μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις και στη βάση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στη γνώση και την εκπαίδευση, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποφάσισε την ίδρυση Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την προοπτική να αποτελέσει μια σημαντική δομή κοινωνικής στήριξης».

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου φιλοδοξεί πλέον να παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατόπιν όλων αυτών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δυτικής Λέσβου προσκαλεί εθελοντές καθηγητές για την ενίσχυση της λειτουργίας του κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Συγκεκριμένα καλούνται Φιλόλογοι, Κοινωνιολόγοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί με ειδικότητα στο μάθημα Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ), ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο σχεδιάζεται να στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ Καλλονής.

Ανάλογα τώρα με τον αριθμό των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών, θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας παραρτημάτων και στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο χωρικό εύρος που καταλαμβάνουν οι κοινότητές μας και οι ανάλογες δυσχέρειες στις μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα τηλέφωνα: 22533-50219.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Άγρα

Ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου των κοινοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης

Σχετικά Άρθρα

Κιλκίς: “Καρδιά Αγάπης” από τον Γ’ Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό για άπορες οικογένειες

otavoice

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δ.Σ. και των εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ημερίδα για τον βιωματικό τουρισμό στην Πιερία στο 31ο Money Show

otavoice

Τσιρογιάννης: «Προχωράμε ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο & εξοικονομούμε πόρους για την ΔΕΥΑΑ»

otavoice

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Χαλκηδόνος

otavoice

Αμετάβλητα τα ανταποδοτικά τέλη και το 2023, στον Δήμο Νέας Ιωνίας

otavoice