OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αχαρνών: Στο Πράσινο Ταμείο το έργo της Ανάπλασης της Λεωφόρου Πάρνηθος

Την ένταξη ενός σημαντικού έργου για την πόλη των Αχαρνών ενέκρινε την Τετάρτη (23/12) σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα εντάχθηκε το «Ολοκληρωμένο έργο Ανάπλασης Λεωφόρου Πάρνηθος εντός ορίων του Δήμου Αχαρνών». Το έργο είχε ενταχθεί στην πρόσκληση του 2019 και το ποσό ένταξής τους είναι ύψους 734.715 ευρώ. Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό είναι το μεγαλύτερο, καθώς τα υπόλοιπα 16 έργα φτάνουν έως τις 330 χιλιάδες. Περιλαμβάνονται δε στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου.

Η σχετική προεργασία του Δήμου Αχαρνών είχε γίνει εδώ και ένα περίπου χρόνο, όταν ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Δαμάσκο, είχε υποβάλλει μια σειρά προτάσεων που αφορούσαν θέματα αστικής αναβάθμισης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν παρεμβάσεις αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων, αισθητικής, λειτουργικής ή ενεργειακής αναβάθμισης, που συμπεριλήφθηκαν στη συγκεκριμένη μελέτη.

«Εργαστήκαμε με προγραμματισμό και καταφέραμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Με τον τρόπο αυτό θα αντλήσουμε τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την πόλη, όπως είναι η ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος. Μέσα από τέτοια έργα προσπαθούμε διαρκώς να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, να την εκσυγχρονίσουμε, να τη βελτιώσουμε», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Η μελέτη της ανάπλασης προβλέπει παρεμβάσεις στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος της Παγκάλου έως το ύψος της Αριστοτέλους με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και λειτουργικού δρόμου μέσα από τον πράσινο σχεδιασμό.

Αυτό θα επιτευχθεί με δημιουργία χώρων στάθμευσης, πλακόστρωση των πεζοδρομίων, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, κατασκευή παρτεριών, φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εγκατάσταση νέων φωτιστικών κ.α. έτσι θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια, η προσβασιμότητα, ενώ θα δοθεί και λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Αχαρνών: Εκδοτήριο του ΟΑΣΑ στην Πλατεία Καράβου στις αρχές της νέας χρονιάς

Δήμος Αχαρνών: Η δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ συνεπάγεται μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη

Δήμος Αχαρνών: Τηλε-ημερίδα «Lockdown στον ιό…όχι στα συναισθήματά μου»

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice