OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Καρδίτσας: “Δώσαμε λύση σε ένα θέμα που ταλαιπωρούσε πολλούς πληγέντες συμπολίτες”

Λύση στο πρόβλημα της καταβολής του επιδόματος των πρώτων βιοτικών αναγκών (600 ευρώ) για όσους έχουν βοηθητικούς/αποθηκευτικούς χώρους στην κύρια κατοικία δόθηκε από την κυβέρνηση μετά από σχετικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας.

Ειδικότερα το ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφέρει: «Το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπ’ αρ. 33862/16.05.2019 (Β΄1699) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, χορηγείται και στα νοικοκυριά των οποίων βοηθητικοί χώροι / αποθήκες της κύριας κατοικίας αυτών, πλήγηκαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός” και των συνεπακόλουθων πλημμυρών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020». Από τη δημοτική αρχή γίνεται γνωστό ότι πολλές περιπτώσεις βοηθητικών/ αποθηκευτικών χώρων έχουν ήδη καταγραφεί από το κλιμάκια του Δήμου στην πρώτη φάση της διαδικασίας εκτιμήσεων. Για αυτές τις περιπτώσεις οι πληγέντες δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πληρωμή των δικαιούχων. Για όσες περιπτώσεις εμπίπτουν στην παραπάνω διάταξη και για διάφορους λόγους δεν έχουν καταγραφεί, θα υπάρξει ανακοίνωση εντός των επομένων ημερών για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σχετικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να πληρωθούν το επίδομα βιοτικών αναγκών και οι πληγέντες που υπέστησαν ζημιές σε βοηθητικούς χώρους. Φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και αυτό υιοθέτησε τη διεκδίκηση μας. Μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τον συμπολίτη υπουργό δικαιοσύνης και τους τοπικούς βουλευτές πάρθηκε η απόφαση να ενταχθούν και οι βοηθητικοί / αποθηκευτικοί χώροι στις διατάξεις περί πληρωμών. Έτσι οι δικαιούχοι θα εισπράξουν τις επόμενες ημέρες το επίδομα που δικαιούνται. Ευχαριστούμε την ηγεσία του υπουργείου που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Καρδίτσας: Rapid tests στα χωριά του πρώην Δήμου Κάμπου

Δήμος Καρδίτσας: Ασφαλτοστρώθηκε η οδός Ολύμπου από τον ΟΣΕ μέχρι την Ταυρωπού

Δήμος Καρδίτσας: Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών από τον “Ιανό”

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice