OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Αιγιαλείας: “Καταψήφισαν από γινάτι”

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, όπου γίνεται για μια φορά ακόμα αναφορά στο θέμα με την άρση της συγχώνευσης των Γυμνασίων και Λυκείων Ακράτας – Αιγείρας και στη διαχείρισή του από τη δημοτική αρχή, από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Ο δήμαρχος έχει επιλέξει πρόσωπα που έχουν γνώση και εμπειρία πάνω στο αντικείμενό τους, καθώς και με ασίγαστο ενδιαφέρον και εργατικότητα, για να καλύψουν τις θέσεις των αντιδημάρχων, των προέδρων των ΝΠΔΔ και των εντεταλμένων συμβούλων. Η συνεργασία των μελών της δημοτικής αρχής είναι άψογη και αποτελεσματική, κατά κοινή ομολογία, όπως συμβαίνει πάντα μέσα από τις καλόπιστες συνεργασίες, στις οποίες κάποιοι δυστυχώς αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και στερούνται έτσι την ικανοποίηση της συμβολής στην επίλυση των ζητημάτων του Δήμου.

Αλίμονο αν κάθε αντιδήμαρχος ή γενικότερα συνεργάτης, δεν απολάμβανε την εμπιστοσύνη του δημάρχου κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, που του έχουν εξάλλου εκχωρηθεί με επίσημη απόφαση. Οι δημοτικοί σύμβουλου έχουν την ίδια προσωπική ευθύνη, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Στη διαχείριση των ζητημάτων του Δήμου ο κάθε ένας ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που του έχει ανατεθεί έχει τη δική του ευθύνη ανεξαρτήτως του ποσοστού εκλογής της παράταξης του και φυσικά ο δήμαρχος την διακεκριμένη θεσμική ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όλοι είναι προσωπικότητες και όχι αριθμοί. 

Όσον αφορά λοιπόν στη συνεργασία μας με τον επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» του κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, αυτή πραγματοποιείται με ξεκάθαρους όρους και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του έχουν εκχωρηθεί από τον δήμαρχο. Πράγματα αυτονόητα δεν χρειάζονται περισσότερες και ανούσιες εξηγήσεις.

Σχετικά με το ζήτημα της συγχώνευσης των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγείρας – Ακράτας, η δημοτική αρχή και τα μέλη της, δείχνοντας σοβαρή μέριμνα και μελετημένη φροντίδα για τα θέματα της παιδείας του Δήμου και κατόπιν των εγγράφων του Υπουργείου Παιδείας που ζητούσαν σχετικές γνωμοδοτήσεις, έφεραν προς συζήτηση τα θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας την 1η Δεκεμβρίου 2020. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης, δυστυχώς από «γινάτι», τα καταψήφισαν! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθούν να δικαιολογηθούν βαφτίζοντας «πολιτική» την αρνητική τους ψήφο, η οποία όμως δημιούργησε σοβαρά εμπόδια στην επίλυση ζητημάτων παιδείας και προκάλεσε δικαιολογημένα την κατακραυγή του κόσμου. Η στάση τους αυτή, θα καταγραφεί με μελανά χρώματα στην ιστορία του τόπου, όσο κι αν προσπαθούν εκ των υστέρων και από τύψεις να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχουν όλα εξηγηθεί αρμοδίως και με λεπτομέρειες. Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα και φροντίζουμε εγκαίρως για την επόμενη μέρα.

Κλείνοντας, καλούμε για μια ακόμη φορά τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, που έχουν συστήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο δημαρχιακό έργο, να σταθούν στο ύψος του σοβαρού του ρόλου και αντί να δημιουργούν δυσκολίες στο έργο της δημοτικής αρχής, να αναλογιστούν καλύτερα τις ευθύνες τους απέναντι στους δημότες και να συμμετάσχουν με χρήσιμες προτάσεις τους στη βελτίωση της ζωής των Αιγιαλέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Αιγιαλείας: Πετυχημένη η επιχείρηση… Αίγιο, καθαρή πόλη

Δήμος Αιγιαλείας: «Η αντιπολίτευση παλινδρομεί»

Προσφυγή Δημάρχου Αιγιαλείας στη Δικαιοσύνη, για συκοφαντική διαδικτυακή ανάρτηση

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice