Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ)

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλουπραγματοποιήθηκε την Παρασκευή6 Νοεμβρίου 2020 με τον Πρόεδρο του ΣΒΑΠ Γιώργο Κουράσηκαι τον Γ. Γραμματέα του ΣυνδέσμουΠαύλο Καμάρα,παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κων/νου Ρώτα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένα από τα 16 μέλη του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ) που σκοπό έχει την υλοποίηση μελετών και έργων που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε τομείς όπως κυκλοφοριακή αγωγή, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, διαχείριση απορριμμάτων, προστασία αδέσποτων και γενικότερες διαδημοτικές συνεργασίες.

Κύριο θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του ΣΒΑΠ αποτέλεσε η δημιουργία του «Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδεσπότων Ζώων» στο Μαρκόπουλο Αττικής και οι διαδικασίες χρηματοδότησής του από το ΥΠΕΣ δεδομένης της υποβολής σχετικής ολοκληρωμένης πρότασης. Ακόμη συζητήθηκαν ζητήματα διοικητικής στήριξης του έργου του ΣΒΑΠ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ο ΣΒΑΠ εκτελεί ένα σημαντικό έργο για του Δήμους μέλη που ανήκουν κυρίως στον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα των Αθηνών. Το Μαρούσι ως μητροπολιτικός Δήμος των Βορείων Προαστίων θα παράξει κάθε δυνατή υποστήριξη. Το θέμα που συζητήσαμε ιδιαιτέρως σήμερα και που αφορά στη δημιουργία δομής προστασίας των αδέσποτων μικρών μας φίλων, δεν αποτελεί μόνο δείγμα πολιτισμού για κάθε οργανωμένη κοινωνία αλλά συνιστά και επιβεβλημένη ανάγκη για να είναι οι πόλεις μας καθαρές και ευπρεπείς. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία του σύγχρονου Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενός κέντρου περίθαλψης και υιοθεσίας που θα προασπίσει την υγεία και την ασφάλεια τόσο των αδέσποτων όσο και του κοινωνικού συνόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμπατζόγλου: «Προχωρούμε με σταθερή βούληση στην ανανέωση του δημοτικού μας στόλου»

Σημαντικές αποφάσεις σε θέματα λειτουργίας της πόλης ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου με Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ζωοδόχος Πηγή»

 
Σχολιάστε