Στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας η οικία Μορφοπούλου

Τριάντα χρόνια μετά τον χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέο κτίσμα, στην κυριότητα του Δήμου Ελευσίνας περιήλθε η οικία Μορφοπούλου με την υπ. αριθμ. 905/05.11.2020 απόφαση του Κτηματολογικού Γραφείου Ελευσίνας.

Για την απόκτηση του ακινήτου αξίας 812.300€, ο Δήμος δεν στερήθηκε ιδίους πόρους, γεγονός που οφείλεται στην επιτυχία επιχορήγησής του με 20 εκ. ευρώ από την κεντρική κυβέρνηση για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Η απόκτηση του ακινήτου, που είναι το πρώτο κτίριο που αποκτά ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια, είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο από πολεοδομική και ιστορική όσο και από περιβαλλοντική άποψη.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει τοπόσημο στον ιστό της πόλης.

Η ανάδειξη του με κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου θα αποτελέσει μια όαση που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή.

Τέλος μέσα από αυτή την διαδικασία θα προβληθεί ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του κτιρίου και θα διαφυλαχθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε rapid test στον Δήμο Ελευσίνας

Προληπτικό κλείσιμο των κλειστών γηπέδων του Δήμου Ελευσίνας

Πρόγραμμα επιδότησης για φυσικό αέριο σε 22 Δήμους της Αττικής
Σχολιάστε