ΠΣτΕ: Παρέμβαση για στήριξη των επιχειρήσεων από Χρ. Δούρο

Το 2ο lockdown που θα διαρκέσει καλώς εχόντων των πραγμάτων ως τα τέλη Νοεμβρίου έρχεται να επηρεάσει επί το δυσμενέστερο περαιτέρω την οικονομική ζωή και να πιέσει ακόμα πιο ασφυκτικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. 

Κάτω από το πρίσμα αυτό, νέα παρέμβαση στην Οικονομική Επιτροπή για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Στερεάς πραγματοποίησε ο Χρήστος Δούρος. Ο σύμβουλος Φωκίδας κατέθεσε ένα πλαίσιο προτάσεων, προκειμένου να στηριχθεί όσο το δυνατόν πιο κατηγορηματικά και αποτελεσματικά ο χώρος των επιχειρήσεων και οι θέσεις εργασίας, στην κατεύθυνση της διατήρησης της βιωσιμότητάς τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χ. Δούρος προτείνει πλήρη επιδότηση εργασίας για αποφυγή λουκέτων και απολύσεων, πλήρη απαλλαγή από καταβολή ενοικίων για επιχειρήσεις που έκλεισαν μετά την κρατική εντολή, μειωμένο ενοίκιο κατά  40% για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις για τους επόμενους 6 μήνες, πλήρη κάλυψη ιδιοκτητών ακινήτων και διατήρηση της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσο διαρκεί  η κρίση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου περιέχονται και επιπλέον ρυθμίσεις, όπως: Ρύθμιση των δανείων από τις τράπεζες με όρους covid-19, ρύθμιση με 48 δόσεις για τις τρέχουσες υποχρεώσεις ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο του 2021, λύση στο θέμα  των επιταγών και πλήρη κάλυψη με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Σχολιάστε