OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σημαντικές παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης

Σημαντικές παρεμβάσεις δρομολογούνται στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης, τόσο όσον αφορά τις υποδομές, όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δημιουργία ταμιευτήρων νερού για την τοπική πανίδα αλλά και για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας καθώς και της πυρόσβεσης, αναβάθμιση του αγροτικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και φυτεύσεις δένδρων.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε ομόφωνα η ευρεία σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, με τους 3 βουλευτές του νομού Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με θέμα τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των έργων ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για τα οποία έχουν ενταχθεί 3,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκφράστηκαν από όλους τους παρευρεθέντες απόψεις για το πώς θα πρέπει να κατανεμηθεί η εν λόγω πίστωση.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι οι εκπτώσεις από τις δημοπρατήσεις των προαναφερθεισών παρεμβάσεων θα επαναδρομολογηθούν στην Ανατολική Μάνη για την υλοποίηση κι άλλων έργων, ενώ αν χρειαστούν επιπλέον πιστώσεις αυτές θα καταβληθούν από την Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παραδόθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο το σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr)

Συμβάσεις έργων 2,1 εκ ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας

Ευρύτατη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Π.Ε. Κορινθίας

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice