Πατούλης: «Βασική μας προτεραιότητα η ανάπτυξη του Πόρου σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας»

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδη

Το ζήτημα του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις Υδατοκαλλιέργειες» και οι δυναμικές κινητοποιήσεις του Δήμου Πόρου κατά της θεσμοθέτησης βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων στο νησί βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο Πόρου Γ. Δημητριάδης.

Στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε η Αντιπεριφειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Ροΐδη Μπήτρου και οι αντιδήμαρχοι Α. Παπαχρήστου και Ε. Παπαδοπούλου, έγινε εκτενής αναφορά στο ζήτημα και επισημάνθηκε η ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού προκειμένου να μη δημιουργηθεί περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι το θέμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη (25.11).

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε ότι δεν μπορεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περιορίζεται μόνο σε γνωμοδοτικό επίπεδο σε θέματα που αφορούν κρίσιμα ζητήματα όπως το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες. «Για την Περιφέρεια Αττικής βασική προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη του Πόρου σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Προς την κατεύθυνση αυτή κομβικό ρόλο έχει η τουριστική, η περιβαλλοντική  και  πολιτιστική κληρονομιά. Το σχετικό θέμα των υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο  έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και ως Περιφερειακή αρχή θα διατυπώσουμε συγκεκριμένη θέση».

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και έργα της Περιφέρειας Αττικής τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών της Αττικής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι συνέβαλλε έμπρακτα η Περιφέρεια Αττικής στην ολοκλήρωση του λιμένα στον Πόρο. Τέλος διατύπωσε την ευχή  οι συνθήκες λόγω πανδημίας να επιτρέψουν σύντομα να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεδιάσκεψη Πατούλη με το ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός των φωτεινών σηματοδοτών στη λεωφ. Ποσειδώνος
Σχολιάστε