Πατούλης: «Καθημερινά επεξεργαζόμαστε έμπρακτους τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων της Αττικής που δοκιμάζονται»

Για τη διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 200 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, αναρτήθηκε εδώ και το δεύτερο πακέτο 37 διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το πρόγραμμα.

Παράλληλα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων ειδικό σύστημα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπολογίζουν την βαθμολογία τους εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία εδώ.

Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον συμμετοχής των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τις αιτήσεις να αγγίζουν μέχρι τώρα τις 10.000. Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, υπενθυμίζεται ότι δόθηκε παράταση μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου, στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής για τη διεύρυνση του αριθμού των ωφελούμενων επιχειρήσεων

Επιπρόσθετα σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο αριθμός και το εύρος των επιχειρηματικών κλάδων που ωφελούνται από το πρόγραμμα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη:

  • Διασφαλίστηκαν άλλα 50 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα με στόχο την αποκλειστική ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, με τρόπο που θα ανακοινωθεί στην επόμενη τροποποίηση της πρόσκλησης
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν πλέον και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) καθώς και Ιδρύματα, με την προϋπόθεση να διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Εξετάζεται η περίπτωση αλλαγής των ορίων χρηματοδότησης (5.000 – 50.000€) ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Σ΄αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αποτελεί χρέος και καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται περισσότερο, με έμφαση τους ανθρώπους του επιχειρείν. Σ΄αυτό το πλαίσιο καθημερινά επεξεργαζόμαστε έμπρακτους τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων της Αττικής που έχουν πληγεί, με στόχο να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφέρεια Αττικής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δε διχάζεται»

Ξεκινάει το έργο διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου στην Ανατολική Αττική

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής η απόφαση για την έναρξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης στο κτίριο του Δημαρχείου Καισαριανής
Σχολιάστε