Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε σε Ημερίδα του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,  συμμετέχει ενεργά  στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Ο Δήμος αναλαμβάνει την πολύπλευρη υποστήριξη του παρόντος έργου, καθώς και την προώθηση και την προβολή της  ηθικής σημασίας  της ιδέας της προσφοράς εθελοντών και της εγγραφής αυτών ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή.

Την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου του 2020, πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», στο Νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία», Ημερίδα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του αρμόδιου προσωπικού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, σχετικά με το έργο και την προσφορά του Συλλόγου. Ακόμα, η ενημέρωση περιελάβανε την παροχή πληροφοριών αναφορικά με την συνολική διαδικασία δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων, την λήψη στοματικού επιχρίσματος, καθώς και την ορθή τήρηση και αποστολή των δεδομένων στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Την ομιλία και εκπαίδευση  πραγματοποίησαν: ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου και  τέως Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία», η κ. Ιωάννα Βαρελά, Βιολόγος (Msc, Phd), καθώς και η κ. Κάτια Χατζηπέτρου, Ψυχολόγος.

Στην Ημερίδα συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Σοφία Μαυρίδη καθώς και τα επιστημονικά στελέχη της Διεύθυνσης  και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη η ανταπόκριση των σχολείων του Ασπρόπυργου στη συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Αναστολή λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ασπροπύργου

Αναστολή λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ασπροπύργου
Σχολιάστε