OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γ. Αλεξάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA

Πρόσκληση συνεργασίας στα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης.

Χθες (18/11) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana, το οποίο αποτελεί ένα πολυτομεακό δίκτυο συνεργασιών για την ανάπτυξη των ορεινών ευρωπαϊκών περιοχών, με σκοπό τη βελτίωση της ορεινής διαβίωσης, τη δικτύωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Συμμετέχουν 70 Οργανισμοί από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε η εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνεργασίας. Πρόεδρος του Δικτύου Euromontana επανεξελέγη  ο Juanan Gutierrez από την Ισπανία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος της Euromontana και μέλος του Δ.Σ. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου και αντίστοιχα η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του.

Ο Γιώργος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της Κλιματικής Αλλαγής (ιδιαίτερα επίκαιρης αυτή την περίοδο στην Κρήτη), του Βιώσιμου Τουρισμού και Ενέργειας και στην Κοινωνική και Πολιτική Συνοχή ως προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του νησιού.

Τις εργασίες του Euromontana απασχόλησαν επίσης θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες του Δικτύου για την προγραμματική περίοδο 2020-2024, η ανταλλαγή ιδεών για την ανάπτυξη νέων προτάσεων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η θεματολογία για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Όρη,  με θέμα τα  «Έξυπνα Βουνά», η προσέλκυση νέων μελών και ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιφέρεια Κρήτης: Διακοπή κυκλοφορίας στην έξοδο από ΒΟΑΚ προς Λ. Κνωσού για συντήρηση οδικού δικτύου

Αρναουτάκης: «Διαχρονικά και επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου»

Τηλεδιάσκεψη Περιφέρειας Κρήτης με το Δ.Σ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για το 2021

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice