Μήνυμα Δημάρχου Περάματος για την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Περάματος:

«Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας απέναντι στην στρατιωτική χούντα των συνταγματαρχών.Ήταν η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, μία από τις πιο λαμπρές σελίδες των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού.

Οι νέοι που βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό απαιτώντας «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» κι έδειξαν με τις πράξεις τους πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο φετινός εορτασμός δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, που κατακτήθηκαν με αγώνα και αίμα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να τηρούμε όλοι μας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Εξάλλου, η εξεγερμένη νεολαία του Πολυτεχνείου μας θυμίζει πως έχουμε χρέος κι ευθύνη να υπερασπιζόμαστε «τα δίκαια του λαού» και να αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή χειραγώγησής του.

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν.

Εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους και συνεχίζουμε την προσπάθειά τους για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, για την οικοδόμηση μίας καλύτερης κοινωνίας για τα παιδιά μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστολή του Δημάρχου Περάματος για την διαχείριση των απορριμμάτων προς τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ,

Δήμος Περάματος: «Υγεία και Παιδεία είναι αρχές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στην αρένα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων»

Δήλωση Δημάρχου Περάματος για την απόφαση της φυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής
Σχολιάστε