Μετράει πληγές η Κρήτη – Αυτοψία Περιφερειάρχη στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαζί του οι Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, όπου με τη συνοδεία του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Μανόλη Παραβολιδάκη, έκανε αυτοψία σε Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο, Ανάληψη, όπου καταγράφονται πρωτόγνωρες ζημιές εντός των οικισμών από την ορμή και τον όγκο των υδάτων που παρέσυραν κάθε εμπόδιο στο πέρασμά τους.

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια τις κρίσιμες πρώτες ώρες ήταν η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής ενώ άμεσα ξεκίνησε η καταγραφή και η αποτύπωση των ζημιών. Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμαρχο και μαζί ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων για να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Χθες, θυμίζουμε πως ο Σταύρος Αρναουτάκης επισκέφτηκε το Οροπέδιο Λασιθίου και έκανε αυτοψία στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τις Ποταμιές έως τον Αυχένα Αμπέλου όπου υπάρχουν ζημιές από την έντονη κακοκαιρία και συνεργεία με μηχανήματα από την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης. Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι Αντιδήμαρχοι και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής παρουσίασαν την διάσταση των προβλημάτων ζητώντας την περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για την βέλτιστη αντιμετώπισή τους.

Φωτογραφίες από goodnet.gr.
Σχολιάστε