OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κόκκινος: “Ακολουθείστε την θετική πρακτική του κ. Πατούλη στην Αττική κ. Χατζημάρκο»

Τη θετική πρακτική του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και να συγκροτήσει άμεσα Συλλογικό Όργανο με εκπροσώπους της Π.Ν.Α. εκπροσώπους των Ιατρικών συλλόγων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές υγείας των Κυκλάδων και τις Δωδεκανήσου κάλεσε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου να ακολουθήσει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Κόκκινος αναφέρει:

“Με σεβασμό σε όλα θεσμικά όργανα της πολιτείας και αίσθημα ευθύνης  στην κοινωνία μας που ταλανίζεται από τις συνέπειες της πανδημίας του covid/19, καταθέτουμε δημόσια την παρακάτω πρόταση προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και την  Περιφερειακή Αρχή της Π.Ν.Α.:

Καλούμε την ηγεσία της Π.Ν.Α. να ακολουθήσει την   θετική πρακτική του κ.Πατούλη (Περιφερειάρχη Αττικής και Ιατρό στο επάγγελμα) και να συγκροτήσει άμεσα Συλλογικό   Όργανο με εκπροσώπους της Π.Ν.Α. εκπροσώπους των Ιατρικών συλλόγων και των εκπροσώπων των εργαζομένων στις δομές υγείας των Κυκλάδων και τις Δωδεκανήσου.

Αυτό θα λειτουργήσει θετικά για την κοινωνία μας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας που  την ταλαιπωρεί και θα  συνεχίσει για αρκετό χρονικό  διάστημα ακόμα να την ταλαιπωρεί!

Η συγκρότηση αυτού του οργάνου θα εξάγει την κοινή συνισταμένη των επιστημονικών δεδομένων και των αυτοδιοικητικών λύσεων προς όφελος των νησιωτών μας πέρα από πολιτικές και κομματικές αφετηρίες.

Να ενωθούν δυνάμεις και ο επιστημονικός κόσμος με την τεκμηριωμένη άποψη και γνώση που διαθέτει να συνδράμει στις αυτοδιοικητικες  πολιτικές της Π.Ν.Α. που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας.

Εκτιμούμε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια θα βοηθήσει την Π.Ν.Α. που δεν διαθέτει γιατρούς στις υπηρεσίες  (παλαιά υπήρχε νομιατρος και δεν έχει αναπληρωθεί για καιρό η θέση του στη Δ/νση Υγείας της Π.Ν.Α. ).

Η ηγεσία της Π.Ν.Α. θα βοηθηθεί στο έργο της,  στην σωστή και λειτουργική προμήθεια υλικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δομών υγείας των νησιών μας στο οποίο απευθύνεται αλλά θα αναπληρώσει και  το κενό που υπάρχει με την  απουσία πολιτικού προσώπου με επιστημονικές γνώσεις για την υγεία.

Συγχρόνως θα αναγνωριστεί στην πράξη και θα αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία γιατρών και νοσηλευτών που κάτω απο δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, προασπίζονται στα νησιά μας την δημόσια υγεία.

Τα αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής και όπου εφαρμόστηκε αυτή η συλλογική προσπάθεια είναι θετικό. Βοήθησε  και βοηθά  στη μάχη κατά του covid/19, ιδιαίτερα τώρα που πιέζεται ασφυκτικά το Εθνικό Σύστημα Υγειας (ΕΣΥ), οι Μ.Ε.Θ. και οι δομές υγείας ”  γεμίζουν ” από ασθενείς  και το προσωπικό τους  υπερβαίνει τον εαυτό του  για να ανταποκριθεί  .

Όλοι επιθυμούμε και στηρίζουμε τις δράσεις που αφορούν την θωράκιση των νησιωτών μας από την υγειονομική απειλή, θέλουμε να έχουν αποτέλεσμα και να αποφεύγονται τα λάθη.

Τέλος  εκτιμώ ότι χρέος της κάθε ηγεσίας και του κάθε Περιφερειάρχη είναι να συνθέτει και όχι να διχάζει, να “αφορίζει” και να διαιρεί.

ΥΓ. Μπορούμε να αναλύσουμε και να εξειδικεύσουμε ακόμα περισσότερο  την πρόταση μας- εφόσον ζητηθεί- και αν δεν είναι κατανοητή  από τον κ. Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του στην ηγεσία της Π.Ν.Α .”

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice