OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γκαβογιάννης: “H αλληλεγγύη προς το δοκιμαζόμενο λαό της Καρδίτσας υπήρξε απεριόριστη”

Αίτημα  Γκαβογιάννη για αναλυτική ενημέρωση για τη διανομή της βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

Το επόμενο διάστημα από την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου η αλληλεγγύη προς το δοκιμαζόμενο λαό της Καρδίτσας υπήρξε απεριόριστη. Φορείς, Σύλλογοι και ιδιώτες απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμα και Έλληνες του εξωτερικού, έστειλαν βοήθεια σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, συσκευές οικιακού εξοπλισμού, ακόμα και χρήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος Καρδίτσας ανέλαβαν την κατανομή αυτής της βοήθειας προς τους πληττόμενους συμπολίτες μας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο πόνος και η απόγνωση περισσεύει τα παράπονα είναι πολλά. Ήμασταν αποδέκτες τέτοιων παραπόνων και στις 25 Οκτώβρη με άρθρο μας το είχαμε επισημάνει, συμπληρώνοντας πως σαν συνδυασμός θα ζητούσαμε τα στοιχεία για την παραλαβή και τη διανομή της βοήθειας από το Δήμο.

Τους είχαμε ενημερώσει έγκαιρα υπογραμμίζοντας: 

…η λέξη βοήθημα φέρνει στην επιφάνεια το εξής ερώτημα που γεννήθηκε μέσα από τα παράπονα εκατοντάδων συμπολιτών μας. Αφορά τη βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επαναλαμβάνουμε πως υπάρχουν εκατοντάδες δυσαρεστημένοι που μας παροτρύνουν εδώ και καιρό να ρωτήσουμε για τη διανομή αυτής της βοήθειας. Δεν θα το κάνουμε μέσα απ’ το παρόν άρθρο, θα το κάνουμε με τον πιο επίσημο τρόπο τις προσεχείς ημέρες καταθέτοντας αίτημα σαν Συνδυασμός προς κάθε αρμόδιο ζητώντας να μας απαντήσει στα εξής: Πόση ακριβώς βοήθεια ειδών πρώτης ανάγκης ήρθε στο Δήμο και από ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Αυτή τη βοήθεια ποιος ή ποιοι τη διένειμαν και σε ποιους; Αναλυτικά και εγγράφως. Η Πρόνοια είχε ρόλο και ποιόν; Ποιοι είχαν αναλάβει το συντονισμό; Ο αντιδήμαρχος κ. Σπάνιας; Ο αντιδήμαρχος κ. Σχορετσιανίτης; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόντος; Πολλοί γκρινιάζουν για πολλούς και προφανώς κάποιοι αδικούνται, οπότε μια επίσημη αναλυτική ενημέρωση θα αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

Τα ερωτήματά μας λοιπόν (και το ξεκαθαρίζουμε αυτό) δεν υποκρύπτουν καμία μομφή για κανέναν, ούτε για την αντιδήμαρχο κ. Σούφλα, αντιθέτως δίνουν την ευκαιρία στο να λυθούν απορίες και να αποσαφηνιστούν τα πράγματα, ώστε να σταματήσουν τα παράπονα των συμπολιτών μας. Επίσης αναφέροντάς τα επιγραμματικά στο παρόν, δίνουμε την ευκαιρία να προετοιμάσουν διεξοδικά τις απαντήσεις”.

Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”, Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γκαβογιάννης κατέθεσε αίτηση προκειμένου να του δοθούν οι αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία των όσων προσέφεραν στους Καρδιτσιώτες και τι είδους βοήθεια ήταν αυτή, όπως και τις αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία εκείνων που παρέλαβαν και τι είδους βοήθεια τους δόθηκε.

Όπως είχαμε γράψει στις 25 Οκτωβρίου αυτή η κίνηση δεν αποτελεί κανενός είδους μομφή, αντιθέτως θεωρούμε πως οφείλαμε να το κάνουμε προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματικότητα. Επίσης πράξαμε όπως είχαμε υποσχεθεί, δίνοντας αρκετό χρόνο (ένα μήνα) στη Δημοτική Αρχή να προετοιμάσει τις απαντήσεις.

 

Για το Συνδυασμό 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Κώστας Γκαβογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice