Εν αγνοία του Δήμου η μεταφορά μεταναστών σε πρώην ξενοδοχείο στο Μοσχάτο

Ερωτήματα προκαλεί η κίνηση για τη μεταφορά μεταναστών σε πρώην ξενοδοχείο στο Μοσχάτο, χωρίς να είναι ενήμερη η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Ο Δήμος δεν ενημερώθηκε από κανέναν επίσημο φορέα για την κίνηση αυτή που έγινε κάτω υπό άκρα μυστικότητα. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τους ίδιους τους πολίτες και αποφάσισε τη σύγκλιση της Επιτροπής του Δήμου για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς και τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα.

Το γεγονός πάντως πως κάποιοι έφεραν τον Δήμο προ τετελεσμένου και πως δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τον Δήμαρχο για τις κινήσεις τους δημιουργεί εύλογα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.

Η σχετική ενημέρωση του Δήμου αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες), Κυριακή 1 Νοεμβρίου, μετά το μεσημέρι από συμπολίτες μας και όχι από επίσημο αρμόδιο φορέα, τη μεταφορά μεταναστών και την εγκατάστασή τους σε πρώην ξενοδοχείο στην οδό Αθ. Διάκου στο Μοσχάτο.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ενημέρωσε αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου-Ταύρου. Μετέβη δε και στο σημείο όπου συνομίλησε με κατοίκους της γειτονιάς.
Αύριο, Δευτέρα, η Δημοτική Αρχή θα ζητήσει ενημέρωση από όσους αρμόδιους φορείς συνδέονται με την ενέργεια αυτή για να εξετασθεί το θέμα. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η σύγκλιση της Επιτροπής του Δήμου για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, καθώς και η σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το ζήτημα αυτό».
Σχολιάστε