OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Διορισμός Γενικού Γραμματέα και Ειδικών Συνεργατών στον Δήμο Πόρου

Γενικό Γραμματέα απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Πόρου, αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία που δίνει πλέον τη σχετική δυνατότητα και στους Δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων (ά. 15 του Ν. 4623/2019). Ως πρώτος Γ.Γ. του Δήμου διορίστηκε με Απόφαση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη ο Μάνος Στεφανίδης, 31 ετών, πτυχιούχος Πολ. Επιστημών & Δημ. Διοίκησης Ε.Κ.Π. και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Πολιτική Θεωρία, ο οποίος από το 2015 ήταν Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πόρου. 

Ο Γ.Γ. αποτελεί θέση κλειδί για κάθε Δήμο, καθώς προΐσταται μετά τον Δήμαρχο όλων των Υπηρεσιών, έχοντας συνολική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία και τον συντονισμό τους, και με την τοποθέτησή του κ. Στεφανίδη ο Δήμος Πόρου γίνεται πλέον ο Δήμος με τον μικρότερο πληθυσμό που αποκτά Γ.Γ.

Σημειώνεται ότι το αίτημα αλλαγής της νομοθεσίας, ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία θέσης Γ.Γ. και στους μικρούς Δήμους, είχε τεθεί κατ’ επανάληψη προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Δήμαρχο Πόρου και Δημάρχους άλλων νησιωτικών Δήμων, όπως επίσης και το αίτημα για αύξηση του αριθμού των Αντιδημάρχων και των Ειδικών Συνεργατών, το οποίο επίσης ικανοποιήθηκε το τελευταίο έτος.

Αξιοποιώντας τις σχετικές δυνατότητες, ως νέοι Ειδικοί Συνεργάτες Δημάρχου τοποθετήθηκαν οι Κώστας Κυριακάκης, 35 ετών, πτυχιούχος Σχολής Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ και Μανώλης Μωυσιάδης, 24 ετών, πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΑ.ΠΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια απειλή για τον Πόρο: Θεσμοθετείται η Βιομηχανική Περιοχή Ιχθυοκαλλιέργειας

Γιάννης Δημητριάδης – Δήμαρχος Πόρου

Δήμος Πόρου: Έναρξη λειτουργίας δωρεάν προγραμμάτων άθλησης

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice