OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θηβαίων : Το Climathon έρχεται στη Θήβα στις 21 Νοεμβρίου!

O Δήμος Θηβαίων με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και σε συνεργασία με τo Ερευνητικό κέντρο “Αθηνά”,  το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας συνδιοργανώνουν το  Climathon της Θήβας , στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας: https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/thiva/?lang=en

Τι είναι το Climathon:

Eίναι ένα παγκόσμιο κίνημα αφιερωμένο στην επίλυση των μεγαλύτερων κλιματικών προκλήσεων της πόλης. Στόχος του  είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πόλεων και πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές και σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης καλώντας τους να ενώσουν τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους για 24 ώρες (σε έναν μαραθώνιο)

H Πρόσκληση:

Η πρόκληση του φετινού Thiva Climathon 2020 αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων και ειδικότερα των στερεών απορριμμάτων στην πόλη.

Οι συμμετέχοντες στον  μαραθώνιο  θα συνεργαστούν για να βρουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα της Θήβας, προτείνοντας:

 

  • συστήματα για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη μας. Επιλογή του τύπου των κάδων απόρριψης, έχοντας υπόψη ότι σε κάθε πολίτη θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα χρήσης κάδων των τριών ρευμάτων (ανακύκλωση, σύμμεικτα αστικά και βιοαπόβλητα).
  • τα σημεία τοποθέτησής τους, όχι μόνον για τους κάδους των τριών ρευμάτων αλλά και για τις γωνιές ανακύκλωσης
  • τρόπους διαχείρισης των αντιδράσεων των πολιτών γνωρίζοντας ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ενέργειες, ώστε να εξοπλιστεί με ειδικό πλυντήριο κάδων.
    (Η εμπειρία του παρελθόντος αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιθυμούν κοντά τους μεν τους κάδους αλλά όχι έμπροσθεν της πρόσοψης των οικιών τους ή των σημείων εργασίας τους καθώς η ύπαρξη κάδων έχει ταυτιστεί με τοπική ρύπανση και πρόκληση οσμών. Έτσι η Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων καλείται πολλές φορές να επαναφέρει τους τροχήλατους κάδους, που μετακινούνται με πρωτοβουλία των  πολιτών και να διαχειριστεί τις συγκρούσεις και τις εντάσεις που δημιουργούνται. Επομένως είναι απολύτως βέβαιο ότι η αύξηση του αριθμού των κάδων θα επιφέρει αύξηση των αντιδράσεων και  ειδικά όσων τους έχουν επί σειρά δεκαετιών έμπροσθεν)
  • τρόπους ευαισθητοποίησης των πολιτών για διαλογή στην πηγή, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί αισθητά ο όγκος των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στους πράσινους κάδους, στους οποίους κατά κύριο λόγο οφείλονται οι οσμές και η τοπική ρύπανση.
  • Τρόπους βελτίωσης της εικόνας της πόλης μας σε σχέση με την υπηρεσία καθαριότητας

Ideathon Thiva: Μέσα σε 24 ώρες θα κληθείτε να λύσετε μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις της πόλης !

Δηλώστε συμμετοχή τώρα στο https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/thiva/?lang=en  και διεκδικήστε ένα από τα ακόλουθα  έπαθλα

  • 1st: Τablet και Συνάντηση με τον Δήμαρχο
  • 2nd: Σκληροί Δίσκοι
  • 3rd: Ακουστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών μεριμνά ο Δήμος Θηβαίων

Στην πρώτη γραμμή και πάλι οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων

Μόνο με ραντεβού η προσέλευση πολιτών στον Δήμο Θηβαίων

Σχετικά Άρθρα

«Νέα Αρχή για την Αττική»: Αναβλήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας λόγω του πένθους των Ένοπλων Δυνάμεων

otavoice

Καλαμαριά: Αποκαλυπτήρια της επιγραφής του θεάτρου «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Βίντεο)

otavoice

Επικαιροποίηση της Πράξης αδελφοποίησης, Δήμου Σουφλίου και Σωζοπόλεως Βουλγαρίας

otavoice

Δήμος Κηφισιάς: Έκθεση Ζωγραφικής της Έφης Λαμπρίδου (10/2)

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση των γηπέδων, σε Άγ.Σπυρίδωνα & Δίον

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου αποκτά διαδικτυακό ραδιόφωνο

otavoice