Δήμος Θέρμης: Πρόληψη και δωρεάν τεστ στους δημοτικούς υπαλλήλους, στήριξη στους πολίτες

Πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης του Δήμου Θέρμης, από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις ότι η χώρα οδεύει προς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV2, ήταν η ασφαλής λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου και η προστασία της υγείας των κατοίκων του.

Προκειμένου να επιτύχει τους δύο αυτούς στόχους, κατάρτισε εγκαίρως ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης της πανδημίας, με σκοπό να προστατέψει την υγεία όλων των δημοτικών υπαλλήλων και κατά συνέπεια και του στενού οικογενειακού και κοινωνικού τους περίγυρου, μέσω της πρόληψης και του περιορισμού της εξάπλωσης του SARS-CoV2. Παράλληλα, να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη, μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών, σε πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Ο συντονισμός όλων των δράσεων τις οποίες περιλαμβάνει το Σχέδιο Διαχείρισης της πανδημίας γίνεται από το Κέντρο Διαχείρισης Covid-19 του δήμου το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στις 2 Νοεμβρίου, σε χώρο παραπλεύρως από το κλειστό γυμναστήριο Θέρμης Τριαδίου όπου λειτουργεί και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης.

 

Το Κέντρο Διαχείρισης Covid-19 έχει στελεχωθεί με ειδικό προσωπικό, γιατρό εργασίας, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλεύτρια κ.ο.κ. Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από τις 07.30 έως τις 19.00 και τα Σάββατα από τις 09.00 ως τις 13.00. Τον συντονισμό του, εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, έχουν αναλάβει οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κουγιουμτζίδης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαμαρτυρία Δημάρχου Θέρμης στον ΔΕΔΔΗΕ για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος σε Τρίλοφο, Καρδία και Πλαγιάρι

Άλλα τρία σχολεία του Δήμου Θέρμης στο δίκτυο φυσικού αερίου

Δήμος Θέρμης: Παρεμβάσεις σε πάρκα στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού

 

 

 

 

 
Σχολιάστε