OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Σερρών: Απέκτησε αρμοδιότητες η Δημοτική Αστυνομία – Με ενισχυμένες δυνάμεις αρχίζει ελέγχους για τον κορονοϊό

Στη μάχη των ελέγχων και της επιβολής κυρώσεων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού μπαίνει από σήμερα και η Δημοτική Αστυνομία Σερρών και μάλιστα με ενισχυμένες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο κ.Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι η Δημοτική Αστυνομία Σερρών απέκτησε επιτέλους τη δυνατότητα ελέγχων καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων της. Σε συνδυασμό, δε, με τη δημοσίευση της νομοθετικής ρύθμισης για την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, με απόφαση του Δημάρχου, με διοικητικούς υπαλλήλους για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων, δημιουργείται στον Δήμο Σερρών ένα ενισχυμένο δίκτυο ελέγχων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σερρών έστειλε μήνυμα για μηδενική ανοχή σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και προειδοποίησε ακόμη και με απαγόρευση της πρόσβασης σε διάφορους δημόσιους χώρους, πλατείες και γενικά σε μέρη, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

«Με σημερινή μου απόφαση μετέφερα, ήδη, 10 διοικητικούς υπαλλήλους στο τμήμα της Δημοτικής Αστυνομίας. Με ένα δυναμικό, συνολικά 14 ατόμων, η Δημοτική Αστυνομία, που πλέον έχει τη δυνατότητα ελέγχων αναλαμβάνει άμεσα δράση, στην πόλη και στα χωριά, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Δυστυχώς παρά το lockdown τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, καθώς υπάρχουν κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- ανεύθυνοι συνδημότες μας που με την εγκληματική τους συμπεριφορά υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών.

Απέναντι σε αυτούς τους λίγους θα δείξουμε μηδενική ανοχή και μεγάλη αυστηρότητα. Δεν είμαστε σε κανονικότητα, είμαστε σε υγειονομικό πόλεμο και σε πόλεμο με την ανευθυνότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

«Ως Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε κανέναν. Σε περιπτώσεις που θα δούμε έντονο συνωστισμό σε συγκεκριμένους χώρους δεν θα διστάσουμε να απαγορεύσουμε την πρόσβαση των πολιτών σε αυτούς», πρόσθεσε ο κ.Χρυσάφης και συνέχισε:

«Κάποια μέτρα μπορεί να είναι δυσάρεστα, αλλά αυτά θα μας κρατήσουν ζωντανούς. Η τήρηση των μέτρων θα μας βγάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την περιπέτεια του κορωνοϊού. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη».

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice

Δ.Ωρωπού: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χωματερή αποβλήτων στην Τανάγρα

otavoice