Δήμος Σαρωνικού: Στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού

Ο Δήμος Σαρωνικού, μετά την εκδήλωση της κρίσης λόγω κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες αφενός για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου και αφετέρου για τη στήριξη των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος πρότεινε στην εκτελεστική επιτροπή και στη σύσκεψη με τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Νοεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, μέτρα για τη ενίσχυση των επαγγελματιών που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και για την περίοδο που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Τα μέτρα αυτά εξειδικεύονται ως εξής:

Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τελών καθαριότητας και φωτισμού και φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων).

Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)

Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)

Αναστολή καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων που ανεστάλη η λειτουργία τους από 9η Νοεμβρίου 2020.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς τον Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν πλαίσιο άμεσων μέτρων στήριξης και τόνωσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Ανταποκρίνονται άμεσα και στοχευμένα στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Επιπλέον για την ενίσχυση των οικογενειών λαμβάνεται το μέτρο της απαλλαγής από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.

Τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών και οικογενειών έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων και θα ψηφιστούν στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδρίαση του Διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Σαρωνικού με θέμα την πανδημία

Αυτοψία στις καμένες εκτάσεις του Δήμου Σαρωνικού

Ανακοίνωση για το θέμα της διεκδίκησης των περιουσιών κατοίκων της Σαρωνίδας από το Ελληνικό Δημόσιο
Σχολιάστε