Δήμος Μεσσήνης: Αποκατάσταση ζημιών στον Λιμένα Πεταλιδίου από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2018

Εγκαταστάθηκε σήμερα η ανάδοχος εταιρεία ΚΕΠΑ Αττικής ΑΤΕ, της εργολαβίας που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στον Λιμένα Πεταλιδίου από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2018. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Στραβόλαιμο και Γιώργο Γρουσουζάκο και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πεταλιδίου Μιχάλη Αυγουλέα, πραγματοποίησαν σήμερα επιτόπια επίσκεψη και συνομίλησαν με τον επικεφαλής μηχανικό της αναδόχου εταιρείας για τις εργασίες που θα εκτελεστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 1 εκατ. ευρώ και η υπογραφή της σύμβασης έγινε μεταξύ  της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας.

«Η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας αποτελείσημαντικό βήμα για την προστασία και αναβάθμιση της περιοχής, κάτι βέβαια που επετεύχθη πολύ πιο γρήγορα, χάρη στην άμεση αντίδραση που επέδειξε η παρούσα Δημοτική Αρχήπροκειμένουναεπανακηρυχθεί η περιοχή του Πεταλιδίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να δρομολογηθούν οι παρούσες εξελίξεις ξεπερνώντας πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Με την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για την περιοχή, θα επιτευχθούν τόσο η προστασία της παράκτιας περιοχής του Πεταλιδίου αλλά και οι περιουσίες των κατοίκων. Παράλληλα θα έχουμε κάνει και ένα ακόμα βήμα στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής. Συμπληρωματικά με τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται, δηλαδήτης αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και της αντιμετώπισης φαινομένων διάβρωσης στην ακτογραμμή Πεταλιδίου, το Πεταλίδι θα αποκτήσει την ώθηση που χρειάζεται για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή του», τόνισε ο Δήμαρχος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μεσσήνης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Επίσκεψη του Βουλευτή Π. Μαντά στον Δήμαρχο Μεσσήνης

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στον Δήμο Μεσσήνης
Σχολιάστε