Δήμος Κατερίνης: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου

Στην τελική ευθεία οδεύει η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού μεγάρου Κατερίνης, ένα έργο με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και ενεργειακά οφέλη, μετις επεμβάσεις τόσο στο κέλυφός του, όσο και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό να είναι προ των πυλών.Ήδη σήμερα,υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδηκαι από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας,παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλου,η σύμβαση που σηματοδοτεί την άμεση έναρξη των εργασιών.

Όπως σημειώνει, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος:«Ο σχεδιασμός μας, για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου εντάσσεται στις προσπάθειές μας, για την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπαγορεύεται από την έμφαση που αποδίδουμε τόσο στις βιοκλιματικές παρεμβάσεις, όσο και στη διασφάλιση της λειτουργικότητας για εργαζόμενους, πολίτες και επισκέπτες. Επιπλέον, στον εξωραϊσμό, ενός κτιρίου – σημείου αναφοράς για την πόλη».

Πρόκειται για τοενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Ε.Π. «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020» έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχιακού μεγάρου Δήμου Κατερίνης», συνολικής επιφάνειας 2510 τ.μ., το οποίο θα υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους.

Η σημαντική μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας (ποσοστό κατά τουλάχιστον 75% σύμφωνα με τη μελέτη) και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και αντίστοιχα η αισθητή μείωση του λειτουργικού κόστους, αναμένεται να επιτευχθούν από τις προγραμματισμένες «πράσινες» παρεμβάσεις στο δημαρχιακό μέγαρο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.850.000 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νόμους – διατάξεις που αφορούν τα Δημόσια και Δημοτικά Έργα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 18 μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Κατερίνης: Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων κυλικείων σε σχολεία, ΚΑΠΗ και αθλητικά κέντρα

Δήμος Κατερίνης: Μείωση 20% στα δημοτικά τέλη για το 2021

Δήμος Κατερίνης: Ανάπλαση των υπαίθριων χώρων στα δημοτικά κοιμητήρια

 

 
Σχολιάστε