OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Να πάμε άμεσα σε πλήρη αυστηροποίηση των μέτρων»

«Και σήμερα αν είναι δυνατόν να πάμε σε πλήρη αυστηροποίηση των μέτρων, εάν θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από αυτή την άσχημη εικόνα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM», αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να περιοριστεί ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη.

Ο κ. Ζέρβας διατύπωσε την εκτίμηση πως θα πρέπει να κλείσουν κάποιοι χώροι εργασίας αλλά και τα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης αναφέροντας πως στις περίπου 200 σχολικές μονάδες του κεντρικού δήμου καθημερινά κλείνουν τάξεις και γίνονται απολυμάνσεις. «Αυτό», τόνισε, «δείχνει ότι έχουμε εστίες. Δεν λέω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, όμως στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα οπουδήποτε υπάρχει πηγή θα πρέπει να τη θεραπεύσουμε, να την επουλώσουμε, να τη σφραγίσουμε».

Ερωτηθείς εάν έπρεπε τα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη να παρθούν πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο δήμαρχος απάντησε: «Σε σύσκεψη πριν το εορταστικό τριήμερο, είχα μιλήσει για την έξοδο και τις εκδρομές των Θεσσαλονικέων. Καταλάβαινα την κόπωση και το ψυχικό βάρος, όμως, είχαμε μπροστά μας μια περίοδο που έδειχνε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής του προβλήματος. Αυτά τα είχα καταθέσει τότε επισήμως. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να πάμε πίσω. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα».

Ο κ. Ζέρβας είπε ακόμη πως ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα τις ζωές των ανθρώπων και πρόσθεσε: «Όταν μιλούσα γι αυστηρά και δυσάρεστα μέτρα κάποιοι με κατηγόρησαν ότι φτιάχνω κλίμα για την κυβέρνηση. Τώρα, μπορεί να λένε ότι είμαι από εκείνους που δεν βοήθησα ή δημιούργησα ανάχωμα για να μην παρθούν μέτρα. Νοιάζομαι για την υγεία των συμπολιτών μου και τον στόχο αυτό υπηρετώ. Να ξεπεράσουμε τον δύσκολο κάβο και όταν έρθει το τέλος να δούμε τι έφταιξε».

Σχετικά με το εάν με την αυστηροποίηση των μέτρων θα εξεταστεί και πάλι το ενδεχόμενο να κλείσουν χώροι στη Θεσσαλονίκη, όπως συνέβη την περίοδο του πρώτου lockdown με τη Νέα Παραλία, τόνισε «πως όλα τα θέματα βρίσκονται στο τραπέζι και ίσως κάποια στιγμή χρειαστεί να αντιμετωπιστούν».

Τέλος, παρά τις αρχικές σκέψεις να πέσουν τα κρούσματα και να λειτουργήσει η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως με βάση τα τωρινά δεδομένα «κανείς δεν μπορεί πλέον να πει τι θα γίνει τα Χριστούγεννα. Όποιος βγει και το πει μόνο προφήτης θα είναι».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice