OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, επί τη ευκαιρία της λήξης και τυπικά (προχθές 31/10/2020) της αντιπυρικής περιόδου έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου τέλειωσε και επίσημα μία ακόμα δύσκολη αντιπυρική περίοδος, ιδίως αν αναλογιστούμε την επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής της οποίας είμαστε πλέον δέκτες. 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού μας. Δόθηκε έμφαση στην πρόληψη και έτσι δεν είχαμε σοβαρά συμβάντα στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, πλην της φωτιάς στη χωματερή του Καστού.

Όμως, και σε αυτό το μοναδικό σοβαρό συμβάν της φωτιάς του Καστού, η επιχειρησιακή μας ανταπόκριση ήταν καίρια, με την άμεση κινητοποίηση εναέριων πυροσβεστικών μέσων και τη δέσμευση φεριμπότ για ταχεία αποστολή μηχανημάτων και υλικών επί τόπου, με αποτέλεσμα η φωτιά να περιοριστεί γύρω από τη χωματερή, χωρίς να γίνει απειλητική, και τελικά να κατασβεστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λευκάδας, καθώς και όλους τους φορείς του Νομού μας – την Αστυνομία, το Λιμενικό, το Δασαρχείο, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας Δήμων Λευκάδας & Μεγανησίου – που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο και από τον χώρο ευθύνης τους ο καθένας.

Ιδίως θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ του συμπολίτες μας, για τη συμμόρφωσή τους προς τα ισχύοντα μέτρα και τις οδηγίες πρόληψης.

Παρά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2020, και παρότι τώρα, για όλους μας, στο επίκεντρο είναι η προσπάθεια αντίδρασης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, οι πολίτες και οι αγρότες θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, γιατί ο κίνδυνος της πυρκαγιάς υπάρχει πάντα.».

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice