OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αντωνακόπουλος-Λυμπέρης: “Να συνταχτούμε και να δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα”

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου-Γιάννη Λυμπέρη
“Να συνταχτούμε και να δώσουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα”.

Κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας στους δύο μεγάλους δήμους του Νομού έδωσαν ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Αναλύοντας τη σκληρή και δυσάρεστη πραγματικότητα και οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν σε κοινό μέτωπο δράσης, διεκδίκησης και μάχης σεόλα τα μέτωπα.
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε σε παλιές αστοχίες και τακτικές που οδήγησαν την κατάσταση της υγείας στο σημερινό επίπεδο. Και οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν ότι η λογική του να κλείσει το ένα νοσοκομείο για να στηριχθεί το άλλο δεν είναι λύση, αντιθέτως θα προκαλέσει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων με μοναδικά θύματα του πολίτες του νομού αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής. Ειδικά τώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι σε έξαρση. Συμφώνησαν σε κοινό μέτωπο δράσης και διεκδίκησης σε κεντρικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
“Δυστυχώς είμαστε μπροστά σε δραματικές έως και καταστροφικές εξελίξεις, κάτι που είχαμε προβλέψει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όταν βλέπαμε διάφορες πτυχές του πολιτικού συστήματος στον τόπο μας να υποβαθμίζουν το θέμα.
Δεν ήθελαν κάποιοι να ακολουθήσουμε τον ιστορικά δοκιμασμένο δρόμο της συλλογικής προσπάθειας και να αποτανθούμε στο πολιτικό σύστημα. Αυτό που έπρεπε να γίνει – και ακόμη επιμένουμε – είναι να δούμε τις ευέλικτες διαδικασίες για άμεση στελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Πύργου, διότι αυτή η υποστελέχωση αποτελεί την αιτία του κακού. Ειδικά τώρα που η πανδημία είναι ο νέος κίνδυνος, όχι μόνο αυτών που ασθενούν αλλά των υπολοίπων που δεν πάσχουν από κορονοϊό.
Οι φετινοί θάνατοι συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά με στατιστικά στοιχεία είναι αυξημένοι κατά 30%. Όχι από κορονοϊό αλλά από άλλες αιτίες γιατί δεν πήγαινε ο κόσμος στο νοσοκομείο. Επειδή το νοσοκομείο είτε δεν μπορούσε να τους βοηθήσει γιατί είχε προσανατολιστεί όλη του η λειτουργία σε πάσχοντες από κορονοϊό είτε από φόβο να μην κολλήσουν.
Αυτή την ώρα, δεν είναι ένα στενό πρόβλημα της Αμαλιάδας το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Είναι η πιο κακή λύση ενός χρόνιου προβλήματος του νοσοκομείου του Πύργου αυτό της υποστελέχωσης γιατρών. Είναι υπονόμευση της υγείας όλου του νομού.
Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με έναν ανόητο τοπικισμό αυτά τα σοβαρά ζητήματα.
Προτείνω άμεσα να απευθυνθούμε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν μπορούν σε υπηρεσιακό επίπεδο οι διοικητικοί παράγοντες να μας λύσουν το πρόβλημα. Διότι δεν έχουν την αρμοδιότητα και τη νομοθετική πρωτοβουλία. Τέτοια τεράστια θέματα δεν λύνονται με υπηρεσιακού τύπου διαδικασίες, με ένα έγγραφο…
Αυτή η τακτική να μην ενοχλούμε την πολιτική ηγεσία έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες. Φτάνει πια η “βελούδινη”
συμπεριφορά. Είμαστε εδώ και θα κριθούμε από τα αποτελέσματα. Με τη σιωπή δεν λύθηκαν ποτέ προβλήματα.
Πρέπει να γίνουμε πιο ενοχλητικοί. Τι θα πούμε στον κόσμο; ότι βγάλαμε μια ανακοίνωση μόνο;
Αυτή είναι η πολιτική τους δράση για τον τόπο; Να κρύβονται από τις συσκέψεις; Να χαράζουνε προσωπικές στρατηγικές επανεκλογής τους και οι διάφοροι θεσμικοί να παριστάνουν τους παράγοντες άλλης εποχής;
Δεν θα παραδοθούμε έτσι. Ο Πύργος αυτή τη φορά θα έχει άλλο πρόσημο κοινωνικών αγώνων και θα κερδίσουμε.

Όλοι να μπούμε μπροστά, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος ούτε επικεφαλής. Πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογική δράση.

Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας είναι απαραίτητο γιατί το αποφάσισε συντεταγμένη η πολιτεία σε προηγούμενο χρόνο. Δεν ήρθε μια άλλη σύνθεση να πει “δεν δέχομαι εκείνον τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας που έγινε κάποτε” , στον οποίο εγώ και ο Γιάννης Λυμπέρης είχαμε ψηφίσει στο τότε νομαρχιακό συμβούλιο του 94 για ένα μεγάλο νοσοκομείο στο Μεσολογγάκι .
Και κάποιοι άλλοι τους οποίους επιβράβευσε η τοπική κοινωνία για χρόνια, ήθελαν 2-3 νοσοκομεία. Και εδώ στον Πύργο να γίνει στην τοποθεσία που έγινε, και η δαπάνη του αυξήθηκε κατακόρυφα και μετά πλημμύρισε…Με το προσωπικό που έχει η Αμαλιάδα και ο Πύργος θα είχαμε ένα νοσοκομείο τέλειο στο Μεσολογγάκι.

Σχεδιάσανε λοιπόν δύο νοσοκομεία για να έχουνε στο άθροισμά τους τα κρεβάτια που αντιστοιχούν με βάση τα επιστημονικά κριτήρια στον πληθυσμό μας. Εάν “κόψεις” τα κρεβάτια της Αμαλιάδας τότε υπονομεύεις την υγεία όλης της περιοχής γιατί εκ τον πραμάτων μειώνονται οι ήδη μειωμένες υπηρεσίες στην Ηλεία. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η Πάτρα δέχεται όλα τα περιστατικά της Ηλείας.
Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή και οφείλεται σε κουτοπόνηρες σκέψεις και επιλογές και σε παλιές τακτικές.
Δεν πάμε μπροστά έτσι. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.
Έχει έρθει η ώρα να σταθεί ο Πύργος και η Αμαλιάδα στο ύψος των περιστάσεων. Να έχουμε τα κρεβάτια που χρειαζόμαστε και οι κλινικές να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Πρέπει να οργανώσουμε την διεκδίκησή μας. Να στριμώξουμε την πολιτική ηγεσία. Είναι σκληρή η πραγματικότητα. Θα πεθάνει κόσμος. Είναι πολύ πιο σκληρό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Και φυσικά όσοι μιλούν για συνωμοσία χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας.
Έχει έρθει η ώρα, ο δήμαρχος Ήλιδας και εγώ να λειτουργήσουμε ως εκφραστές της προάσπισης του μεγαλύτερου συμφέροντος του ανθρώπου, της υγείας.
Ο κίνδυνος μας αγγίζει όλους”.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice