Τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Φυλής οι πρώτες δυο αίθουσες προσχολικής αγωγής

Τοποθετήθηκαν χθες στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων οι πρώτες δύο ,από τις συνολικά επτά, προκατασκευασμένες αίθουσες προσχολικής αγωγής που εξασφάλισε για τη σχολική κοινότητα ο Δήμος Φυλής με ιδίους πόρους. Στο χώρο κατά την διάρκεια των εργασιών παρέστη ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος έκανε αυτοψία στο χώρο και τις νέες αίθουσες που εγκαταστάθηκαν.

«Ο Δήμος Φυλής από τα τέλη του περασμένου Μαΐου που ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής για τις ανάγκες σε νέες σχολικές αίθουσες ολοκλήρωσε ένα μαραθώνιο διαδικαστικών ενεργειών θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της προσχολικής εκπαίδευσης» υπογραμμίζει ο Χρήστος Παππούς.

Ο Δήμαρχος Φυλής αναλύοντας το πλάνο των ενεργειών της διοίκησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης επισημαίνει πως « Ο Δήμος Φυλής είναι έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα νέο νηπιαγωγείο στο κέντρο των Άνω Λιοσίων ενώ ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου στη συνοικία της Ζωφριάς». Ο Χρήστος Παππούς ανέφερε ακόμα πως την επόμενη σχολική χρονιά θα προστεθεί στις δομές της προσχολικής αγωγής άλλη μια μονάδα στη Δροσούπολη και καταλήγει: «Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του Δήμου για την άμεση ανταπόκρισή τους και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι καθώς όπως είπα το κτιριακό πρόβλημα τέθηκε κατά τρόπο συγκεκριμένο στο Δήμο Φυλής μόλις στα τέλη Μαΐου του 2020».

Την ενέργειες για την εξασφάλιση των αιθουσών και την τοποθέτησή τους συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας ο οποίος με διαδικασίες εξπρές κατάφερε μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να εξασφαλίσει τις επτά νέες αίθουσες.

«Για μία ακόμη φορά ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνδημότες μας, και κάναμε το παν για να λυθεί το συντομότερο το θέμα της στέγασης των παιδιών της προσχολικής αγωγής. Θα ήταν παράβλεψη όμως να μην αναφερθώ στις συντονισμένες ενέργειες των συνεργατών μου στην Τεχνική Υπηρεσία οι οποίοι μέσα στο καλοκαίρι συνέβαλαν τα μέγιστα στην θετική αυτή εξέλιξη» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Οι δυο αίθουσες έχουν τοποθετηθεί σε βάση έδρασης από οπλισμένο σκυρόδεμα και η επιφάνειά τους είναι 48 τ.μ. η κάθε μια. Διαθέτουν 2 WC, είναι εφοδιασμένες με συναγερμό, σύστημα θέρμανσης –κλιματισμού, θερμοσίφωνα, πυροσβεστική φωλιά, αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης καπνού και αλεξικέραυνο ενώ υπάρχει εγκατεστημένο πλήρες ηλεκτρολογικό, υδραυλικό και αποχετευτικό δίκτυο.
Οι νέες αίθουσες έχουν κατασκευαστεί με όλες τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν ακόμα τέσσερις αίθουσες σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Φυλής πίσω από το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και ακολούθως άλλη μια αίθουσα στην Δημοτική Κοινότητας Φυλής στο χώρο του νηπιαγωγείου.
Σχολιάστε