Συμμετοχή των Κοινωνικών Δομών Ασπροπύργου στη διεθνή πρωτοβουλία δράσης για τον κορονοϊό του ΙΣΝ σε συνεργασία με τον ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανταποκρινόμενο στις σοβαρές και πρωτόγνωρες προκλήσεις της πανδημίας, ανακοίνωσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον COVID-19, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το ΙΣΝ μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τη δράση που υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μπορούμε» και η οποία έχει σαν στόχο την παροχή vouchers για την κάλυψη πρώτων αναγκών και την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί, από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2020,  σε συνεργασία με 200 δήμους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι καλύπτουν το 92% του πληθυσμού της χώρας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη σχεδόν 10.000 ωφελούμενων σε όλη τη χώρα.

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ασπροπύργου, μέσω των ενεργειών της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου, κ. Γεωργίας Πηλιχού και προκειμένου να ενισχύσουν με την σειρά τους τις ωφελούμενες οικογένειες των Κοινωνικών Δομών, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19, συμμετέχουν στην εν λόγω δράση.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Δήμο Ασπροπύργου όσο και για τις Κοινωνικές Δομές, το γεγονός ότι  το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος θα ενισχύσει  δημότες της πόλης μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ουσιαστικά και πραγματικά προβλήματα. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να υπάρχουν σταθερές συνεργασίες με οργανισμούς όπως  είναι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Μπορούμε», ο οποίος  συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες των Κοινωνικών Δομών για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.
Σχολιάστε