OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους υπαλλήλους του Δήμου Ασπροπύργου

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» του Δήμου Ασπροπύργου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο  εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, προς τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου. Το Σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), από τον Ιατρό Εργασίας. Η επιμόρφωση αυτή, έρχεται να πλαισιώσει την μέριμνα της Δημοτικής Αρχής στην τεχνολογική επάνδρωση όλων των δομών του Δήμου με έναν τουλάχιστον απινιδωτή.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και να μπορέσουν να τις εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες, με σκοπό να  σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ο στόχος του Σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τον ορθό τρόπο  προσέγγισης του ατόμου που χρειάζεται βοήθεια, την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης, τον ασφαλή χειρισμό του ΑΕΑ και την τοποθέτηση στη θέση ανάνηψης του ατόμου.

Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας ιδίως όπως αναβαθμίστηκαν διεθνώς κατά την περίοδο της Πανδημίας θα συνεχίσει να υλοποιεί  τέτοιου είδους δράσεις με κύριο γνώμονα την ετοιμότητα των υπαλλήλων για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, που μπορεί να συναντήσουν στον κοινωνικό, οικογενειακό ή επαγγελματικό τους περίγυρο. Οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εκπαίδευσης, έλαβαν  το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice