OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πιστοποίηση υπαλλήλων του Δήμου Σερρών για την παροχή πρώτων βοηθειών

Το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού υλοποίησε για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα εκπαίδευσης των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Σερρών, σχετικά με τη «Βασική Υποστήριξη της Ζωής – (BLS, Basic Life Support) – Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή – Πρώτες Βοήθειες σε Πνιγμό – Πνιγμονή».

Το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (14/10), από τις 8:30-14:00 στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης, (Ν. Νικολάου 20), στην πόλη των Σερρών με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων διασφάλισης αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε η Αρμόδια Αντιδήμαρχος Σωτηρία Πάνου-Αναστασιάδου το Πρόγραμμα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης είναι κατάλληλα σχεδιασμένο, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος και πιστοποιημένος χρήστης απινιδωτή να ανταποκριθεί έγκαιρα εφαρμόζοντας την Τεχνική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Παρουσιάστηκε με προπλάσματα, καθώς και με απινιδωτές, όπου έγινε προσομοίωση αντιμετώπισης καρδιακών ανακοπών επάνω σε πραγματικά σενάρια.

Η Εκπαίδευση περιελάμβανε και και πρακτική εξάσκηση σε περιπτώσεις πνιγμού – πνιγμονής σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευμένων.

Στο τέλος μετά από την επιτυχή συμμετοχή των εργαζομένων δόθηκε Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης  (European Resucitation Council ).

Η Εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών της «Βασικής Υποστήριξης της ζωής – χρήση απινιδωτή και αντιμετώπιση πνιγμού πνιγμονής» αποτελεί επιτακτική ανάγκη και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον των υπαλλήλων θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για συνέχιση του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice