OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πατούλης: “Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το μοναδικό φως της Ακρόπολης εκπέμπει πανανθρώπινο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας”

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην τελετή παρουσίασης του έργου αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πνύκα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου.

Τη μελέτη για το φωτισμό της Ακρόπολης επιμελήθηκε η καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ.

Το έργο ανέλαβε  το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών της Ακρόπολης και πραγματοποιήθηκε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το μοναδικό φως της Ακρόπολης εκπέμπει πανανθρώπινο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της Αττικής, της Ελλάδας μας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα η συγκίνηση και η περηφάνια όλων των Ελλήνων διαπέρασαν τα σύνορα της χώρας και άγγιξαν κάθε πολίτη του κόσμου.

Η Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς, σήμερα «σκέπασε» με το μοναδικό της φως κάθε δυσκολία και μας ξαναθύμισε ότι θα στέκει για πάντα αγέρωχη, ρίχνοντας τη σκιά της στην Αττική μας, τον τόπο όπου γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες, όπως η Δημοκρατία και μεταλαμπαδεύθηκαν σε όλο τον κόσμο. 

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά την  Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη για την πρωτοβουλία να γίνει αυτό το μοναδικό έργο, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Α. Παπαδημητρίου για τη γενναιόδωρη χορηγία και την υλοποίηση του έργου και όλους όσους εργάστηκαν γι΄αυτό το μοναδικό θέαμα. 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice