Οσμή Σκανδάλου στα Βριλήσσια: Ασφάλισαν παροπλισμένα οχήματα με 5.000 ευρώ και τα κατέστρεψαν ένα μήνα μετά

Μια αποκάλυψη με άρωμα σκανδάλου έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο , του δήμου Βριλησσίων από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αργύρη Ντινόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δήμος Βριλησσίων πλήρωσε ασφάλιστρα 5.000 ευρώ για δημοτικά αυτοκίνητα τα οποία ήταν επι μακρόν ακίνητα και για τα οποία ένα μήνα μετά την σύμβαση ασφαλίστρων εκδόθηκε πράξη καταστροφής τους.

Ο  δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης που έχει κατηγορηθεί πολλάκις για χαριστικές και περίεργες συμβάσεις, αν και ρωτήθηκε από την αντιπολίτευση δεν αποκάλυψε το όνομα του ασφαλιστή-πράκτορα  στον οποίο πληρώθηκαν 5.000 ευρώ ως ετήσια ασφάλιστρα 13 σάπιων δημοτικών αυτοκινήτων για τα οποία μόλις ένα μήνα μετά την πληρωμή αυτών των ετήσιων ασφαλίστρων εκδόθηκε πρωτόκολλο καταστροφής τους.

Ούτε βέβαια απαντήθηκε το ερώτημα επί πόσα χρόνια αυτά τα 13 παροπλισμένα και σάπια δημοτικά αυτοκίνητα καταβάλουν όχι μόνον ετήσια ασφάλιστρα 5.000 ευρώ, αλλά και τέλη κυκλοφορίας αφού έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας. Μήπως τελικά κάποιοι είχαν εξασφαλίσει σίγουρο μεροκάματο, εις βάρος των δημοτών;

Η δημοτική παράταξη του κ. Ντινόπουλου  είχε αποστείλει επιστολή στον δήμαρχο δυο ημέρες πριν από την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν υπήρξε.

Στο περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρθηκε ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του πρακτική, είχε διαβεβαιώσει το Σώμα ότι για αυτά τα 13 σάπια δημοτικά αυτοκίνητα δεν είχαν καταβληθεί ασφάλιστρα, αλλά την επόμενη ημέρα η αξιωματική αντιπολίτευση δημοσιοποίησε τα χρηματικά εντάλματα καταβολής των ετήσιων ασφαλίστρων γι’ αυτά τα 13 αυτοκίνητα με ημερομηνία 15/07/20.

Ανάλογες περιπτώσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως η χαριστική και σκανδαλώδης διαγραφή χρέους δημότη, στα τέλη ύδρευσης, αλλά και αγορά ακινήτου προσώπου φιλικά προσκείμενο στη δημοτική αρχή.

Αξιωματική Αντιπολίτευση: Ο Μανιατογιάννης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Ο Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε: «Ο δήμαρχος δυστυχώς πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Οφείλει να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του ασφαλιστή-πράκτορα που πήρε τα 5.000 ευρώ αναλαμβάνοντας μηδενικό ασφαλιστικό κίνδυνο αφού τα δημοτικά αυτοκίνητα ήταν παροπλισμένα, δηλαδή ακίνητα. Και βεβαίως πρέπει να μας πει επί πόσα χρόνια πληρωνόταν ετησίως 5.000 ευρώ στον εν λόγω ασφαλιστή για να ασφαλίζει ακίνητα …αυτοκίνητα ».

Πηγή πλ.  vrilissiapress.gr

 
Σχολιάστε