Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “Οικολογική και Ασφαλής Ποδηλατική Διαδρομή” του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά  με την συνεργασία και του Εργαστηρίου  Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποίησε με επιτυχία την Οικολογική & Ασφαλή Ποδηλατική Διαδρομή, με την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών της Ε’& ΣΤ’ τάξης, των όμορων Δημοτικών σχολείων του Δήμου Πλατανιά, Βουκολιών, Ταυρωνίτη και Κολυμπαρίου και με την ενεργή συμμετοχή των γονέων και εκπαιδευτικών τους.

Η Ποδηλατική Διαδρομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 στις 9:00π.μ με αφετηρία τη διασταύρωση Ταυρωνίτη προς Βουκολιές, με σημείο τερματισμού το Θεματικό Πάρκο πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων “Χρήστος  Πολέντας” στη Νεραντζιά Βουκολιών, του Δήμου Πλατανιά.

Συνολικά 130 μαθητές πήραν μέρος στην ποδηλατική διαδρομή, η οποία έγινε διαδοχικά από το κάθε σχολείο για λόγους ασφάλειας.

Στη διαδρομή αυτή,  οι μαθητές καλούνταν να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και τα μέτρα ασφάλειας, καθώς και τον εξοπλισμό τον οποίο πρέπει να φέρει τόσο ο ποδηλάτης, όσο και το ποδήλατο. Για τη συμμετοχή τους οι μαθητές επιβραβεύτηκαν με μετάλλια από τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ι. Μαλανδράκη και τους παριστάμενους Αντιδήμαρχους Κους Αρχοντάκη Χρήστο και Δημητρογιαννάκη Στυλιανό, καθώς και από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κο Μαλακωνακη Γιάννη

Ο Δήμος Πλατανιά θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους συνέβαλλαν και συνέδραμαν το Δήμο μας, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η δράση. Ιδιαιτέρως τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Δήμου Πλατανιά τον κ. Γ. Λιάκο, για τη διαρκή παρουσία και συνοδεία των συμμετεχόντων, καθώς και το Σώμα Εθελοντών “Σαμαρείτες” του Ερυθρού Σταυρού, όπου η παρουσία τους αποτελούσε βασική προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη δράση, οι οποίοι καθοδηγούσαν τους μικρούς ποδηλάτες και έδιναν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, τον ρυθμό αλλά και τις  συμβουλές τους,

Σημαντική ήταν και η συμβολή των εκπαιδευτικών -προπονητών του Ποδηλατικού Ομίλου “ΤΑΛΩΣ” των κ.κ. Ορφανουδάκη Κώστα και Μεντάκη Εμμανουήλ, , όπως το Bike Project  και τον κ. Ι. Βακάκη, που εθελοντικά βρισκόταν να παρέχει κράνη και ποδηλατική βοήθεια στους συμμετέχοντες, το Αστυνομικό Τμήμα Δήμου Πλατανιά, το Σώμα Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, και τους εκπροσώπους του Ποδηλατικού Ομίλου “ΤΑΛΩΣ” .

Με αυτή την ποδηλατική διαδρομή ολοκληρώθηκε ένας κύκλος δράσεων που υλοποιήθηκε  με την υποστήριξη του ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Πλατανιά, και που τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και εξέφρασαν την επιθυμία και την προσδοκία να επαναληφθούν σύντομα και να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση.

Στόχος και όραμα του Δήμου Πλατανιά είναι να συμβάλλει στην αλλαγή οδικής συμπεριφοράς, την ενίσχυση της ικανότητας των νεότερων γενεών, να μετακινούνται με ασφάλεια και να χρησιμοποιούν βιώσιμα μέσα μεταφοράς.

 

 

 

 

 
Σχολιάστε