Ο Δήμος Νέας Ιωνίας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα ψυχικής υγείας και την κινητοποίηση των επιμέρους οργανισμών και δομών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Σε αυτή την δύσκολη εποχή της πανδημίας, η ψυχική μας υγεία διαταράσσεται καθημερινά από την πίεση της προστασίας από τον κορωνοϊό, μια συνθήκη που επηρεάζει ραγδαία τη σωματική και ψυχική ισορροπία και καθιστά επιτακτική την ανάγκη φροντίδας της ψυχικής υγείας, ιδίως σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.

Η σημερινή ημέρα, μας υπενθυμίζει το χρέος μας να σταθούμε δίπλα σε όλους τους συνανθρώπους που χρήζουν ψυχικής υποστήριξης.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας παροτρύνει τους συμπολίτες μας να μην σκεπάζουνε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να τους κατακλύζουν, αλλά να μιλήσουν γι’ αυτά και να αναζητήσουν την επιστημονική υποστήριξη.

Για θέματα ψυχικής υγείας απευθυνθείτε στον πενταψήφιο αριθμό 15909 ή στα τηλέφωνα 210 2723675- 210 2793916- 210 2777198- 210 2794950 και οι κοινωνικοί λειτουργοί και η ψυχολόγος της υπηρεσίας είναι εκεί να ακούσουν τις δυσκολίες σας και να σας βοηθήσουν να τις ξεπεράσετε!

Μίλησε για όσα νιώθεις!

Κανείς δεν είναι μόνος του!

Θωράκισε ότι πιο πολύτιμο έχεις, τον εαυτό σου!
Σχολιάστε