Νέο έμβλημα στον Δήμο Μεγαλόπολης

Ο Δήμος Μεγαλόπολης απέκτησε κι επίσημα το νέο έμβλημά του, έπειτα και από την ομόφωνη έγκρισή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 9ης Οκτωβρίου 2020. Μένει να εγκριθεί από το αρμόδιο συμβούλιο τοπωνυμιών και να αρχίσει να χρησιμοποιείται σε έγγραφα, αποφάσεις και γενικά να αποτελεί το διακριτικό γνώρισμα του Δήμου.

Επιτροπή αποτελούμενη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Σιέμπο και τους Δημοτικούς Συμβούλους Πολύβιο Κακκαβά και Παναγιώτη Νικητόπουλο, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο το εν λόγω έμβλημα που περιλαμβάνει στοιχεία και από τις τρεις δημοτικές ενότητες. Το νέο λογότυπο θα χαρακτηρίζει πλέον τη δημόσια εικόνα και την επικοινωνία του Δήμου Μεγαλόπολης, ‘’σφραγίζοντας’’ και συμβολικά τη διαδικασία ενοποίησης των τριών πρώην Δήμων, Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας.

Το νέο έμβλημα συνδυάζει όλες τις εκφάνσεις του Δήμου Μεγαλόπολης. Στο κέντρο δεσπόζει το Αρχαίου Θέατρο της Μεγαλόπολης, στα αριστερά του εμφανίζει τον Ναό των Αγίων Αποστόλων Λεονταρίου, στα δεξιά το Κάστρο της Καρύταινας, ενώ στο γράμμα ‘’ο’’ της λέξης ‘’Μεγαλόπολης’’, ενσωματώνεται η μορφή του ιστορικού Πολύβιου.

 
Σχολιάστε