OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας αναφέρει τα εξής:

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας από την οποία συνεχίζουμε να λαμβάνουμε σημαντικά μηνύματα και να αντλούμε πολύτιμα διδάγματα.

Η εποποιία του 40 υπήρξε το μέγιστο κατόρθωμα της αδιάσπαστης ενότητας, της σύμπνοιας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων τον 20ο αιώνα. Αυτή η «εξέγερση εναντίον της μοίρας» αυτή η «όμορφη αφροσύνη» όπως έλεγε ο Ελύτης εξυψώνει τον αγώνα για την αρετή, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ανάγει σε φωτοβόλο σύμβολο.

Είναι χρέος και καθήκον να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημιουργίας και της προκοπής και να ζούμε σε μια ανοιχτή κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ευημερίας και αλληλεγγύης.

H εποχή μας, επιτάσσει να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση τη συλλογική δράση και ευθύνη. Κανένας εφησυχασμός, αδιαφορία και απάθεια δε συγχωρείται, ούτε ατομική, ούτε κοινωνική, ούτε πολιτική. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα κατακτώνται με αγώνες και θυσίες.

Σχετικά Άρθρα

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

otavoice