Μήνυμα Δημάρχου Αγράφων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με μήνυμα του ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Το μεγάλο ρολόι του χρόνου, χτυπά αδιάκοπα. Κάπου-κάπου, χτυπά τις ημερομηνίες εκείνες που θέλει ν’ ακούσουμε έντονα το πέρασμά τους. Αυτές οι ημερομηνίες, είναι για μας τους Έλληνες οι επέτειοι των εθνικών μας εορτών.

Σ’ αυτές, ο χρόνος σταματά για λίγο, για να γυρίσουμε πίσω τη σκέψη μας και να βιώσουμε τη σημασία τους. Ζούμε τότε τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας, τιμούμε τους ήρωές μας, που τις πότισαν με το αίμα τους.

Τρία γράμματα περικλείουν το ηθικό μεγαλείο του Έλληνα στις κρισιμότερες φάσεις της ιστορίας. ΟΧΙ.

Με αυτή τη λέξη απάντησε ο λαός μας στο άγγελμα του πολέμου κι έτρεξε να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Οι ώρες εκείνες ήταν κρίσιμες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Εκείνες τις μέρες του ‘40, ολόκληρη η Ευρώπη κείτονταν στον τάφο. Ήταν εδώ που οι αριθμοί τσαλαπατήθηκαν για πρώτη φορά. Έθνη πανένδοξα με πλούτη κι εκατομμύρια μαχητές, συντρίφτηκαν μέσα σε λίγες μέρες.

Εκείνες τις ίδιες ώρες του ‘40 ,απόμεινε μια άκρη γης που δεν είχε ακόμη προσκυνήσει. Μια άκρη ασήμαντης και φτωχικής γης που την κατοικούσαν μια χούφτα άνθρωποι και δεν είχε σκύψει το κεφάλι. Και τα κατάφερε!

Ας μη ξεχνάμε ότι η μοίρα του τόπου μας είναι ν’ αντιμετωπίζουμε εχθρούς και ας είμαστε πάντα έτοιμοι στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας να φανούμε άξιοι απόγονοι των μεγάλων προγόνων μας, της λαμπρής ιστορίας μας και του δοξασμένου παρελθόντος μας.

Η 28η Οκτωβρίου που ανατέλλει αύριο ας ατσαλώσει τις αντοχές μας, για να βγούμε και πάλι στο ξέφωτο, νικητές. Το χρωστάμε στους νέους μας, το χρωστάμε στην πατρίδα μας».

 
Σχολιάστε