Με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στο Ριόλο ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Στο Γυμνάσιο Ριόλου βρέθηκε και σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς προκειμένου να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς τους, ύστερα από το κρούσμα κορονοϊού που σημειώθηκε στο σχολικό συγκρότημα.

Στο ίδιο σχολικό συγκρότημα βρέθηκε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Υγιεινής της Περιφέρειας, Σοφία Συμεωνίδου.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας οι τάξεις του Λυκείου στις οποίες είχε διδάξει ο εκπαιδευτικός που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα διενεργούνται τεστ ανίχνευσης σε όλους τους εκπαιδευτικούς ενώ τέθηκε με έμφαση και το ζήτημα των λεωφορείων που διενεργούν καθημερινά τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο. Εκτιμήθηκε ότι ο αριθμός των λεωφορείων είναι ανεπαρκής αφού εξυπηρετούνται εννιά τοπικές κοινότητες και μεταφέρονται μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για επαφές με την Περιφέρεια προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων και να αποφεύγονται καταστάσεις συνωστισμού κατά τη μεταφορά των μαθητών.

Τέλος, ο Δήμος ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει σε απολύμανση και του συγκροτήματος Νηπιαγωγείου-Δημοτικού στο Ριόλο για προληπτικούς λόγους.
Σχολιάστε