Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Σερρών: «Από αύριο 5.000 άνθρωποι θα είναι χωρίς δουλειά»

Για τις επιπτώσεις του lockdown στις Σέρρες προειδοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσάφης. Από αύριο το πρωί 5.000 κόσμος δεν θα έχει δουλειά, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιγράφοντας την κατάσταση της πόλης καθώς από μπαίνει στο «κόκκινο» μαζί με τα Ιωάννινα.

«Τώρα υπάρχει ένα μούδιασμα – μια ανησυχία. Χτες είχαμε ένα σοκαριστικό νούμερο κρουσμάτων 158 περίπου το 10% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα, άρα μιλάμε για μια μεγάλη διασπορά», σημείωσε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το υγειονομικό στοίχημα αυτές τις 15 ημέρες είναι να σωθούν όσο δυνατόν περισσότερες καταστάσεις υγειονομικά ενώ μίλησε για τις ευθύνες που έχουν και άλλες κοντινές περιοχές στην διασπορά του κορωνοιού.   Ανέφερε χαρακτηριστικά πως όταν μια περιοχή της οποίας το ωράριο κλείνει στις 3-4 το πρωί και μια διπλανή περιοχή έχει περιορισμό στις 00.00 είναι επόμενο να υπάρχει ροή από την μια (περιοχή) στην άλλη.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Σέρρες και Ιωάννινα βρίσκονται στο 4ο επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, δηλαδή στο «κόκκινο» επίπεδο.
Σχολιάστε