Κάποιοι ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες» – Στην Αμοργό κυριαρχούν οι εκατοντάδες εκκλησιές, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας

«Δεν υπάρχει τζαμί στην Αμοργό» απαντά ο Δήμος μετά την ψευδή καταχώρηση στο Google Maps

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις. Αυτή τη φορά η τουρκική προπαγάνδα του διαδικτύου οδήγησε κάποιους να ανακαλύψουν τζαμί στην Αμοργό αλλά και να το δηλώνουν και στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps!

Η αντίδραση του Δήμου ήταν άμεση ζητώντας επίσημα την διαγραφή της καταχώρησης που εμφανίζει ψευδώς ένα τζαμί στην Αμοργό.

Στο νησί ουδέποτε υπήρξε τζαμί και η Δημοτική Αρχή αφού καταδίκασε το γεγονός, το κατήγγειλε στη συνέχεια στην Εταιρεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου κρίθηκε αναγκαίο, ενώ έχουν κινηθεί όλες τις διαδικασίες για τη διαγραφή της καταχώρησης.

Μάλιστα ο Δήμος καλεί τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που το έχουν αγαπήσει να μπουν στο Google Maps και να δηλώσουν πως είναι ψευδής η καταχώρηση.

«Κάποιοι ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες» και αλλαγές συνόρων. Στην Αμοργό κυριαρχεί το Αυθεντικό Ελληνικό Απέραντο Γαλάζιο και οι εκατοντάδες εκκλησιές της, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

«Η προπαγάνδα του διαδικτύου οδήγησε κάποιους όχι μόνο να ανακαλύπτουν τζαμί στην Αμοργό αλλά να το δηλώνουν κιόλας στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps, την οποία ακολουθεί πολύς κόσμος για να γνωρίσει έναν τόπο.

Φυσικά στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην ιστορία τζαμί, ενώ το νησί ως γνωστόν φημίζεται για το εμβληματικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Ως Δήμος Αμοργού καταδικάζουμε το γεγονός, το καταγγείλαμε στην Εταιρεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου κρίναμε αναγκαίο ενώ έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη διαγραφή της καταχώρησης.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που το έχουν αγαπήσει να μπουν στο Google Maps και να δηλώσουν πως είναι ψευδής η καταχώρηση.

Στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διανύουμε κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα και εντάσεις χρησιμοποιώντας ακόμα και το διαδίκτυο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Λίγες ώρες πριν γιορτάσουμε το Έπος του ’40 και σχεδιάζοντας της εμβληματικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καλούμαστε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά ως ακρίτες του Αιγαίου!

Να υπερασπιστούμε ενωμένοι την ιστορία μας.

Κάποιοι ονειρεύονται «Γαλάζιες Πατρίδες» και αλλαγές συνόρων. Στην Αμοργό κυριαρχεί το Αυθεντικό Ελληνικό Απέραντο Γαλάζιο και οι εκατοντάδες εκκλησιές της, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας.»




Σχολιάστε